Djokovic troeft Federer af

Djokovic troeft Federer af

Novak Djokovic heeft voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in zijn loopbaan het afsluitende toernooi van de ATP World Tour op zijn naam geschreven. In de eindstrijd van de World Tour Finals versloeg de Servische nummer één van de wereld Roger Federer met 6-3, 6-4.

Djokovic kwam in de O2 Arena in Londen snel op voorsprong door een break in de derde game van de eerste set. Op de opslag van Federer trok hij de eerste set in de negende game naar zich toe. De tweede set ging gelijk op maar Federer had de meeste moeite om zijn opslag te houden.

In de achtste game moest de Zwitser drie breakpoints wegwerken. In de tiende game sloeg Djokovic alsnog toe. De partij werd beslist door een dubbele fout van Federer.

In de groepsfase eerder deze week ging Djokovic nog onderuit tegen Federer. Door de zege op zondag is de stand in de onderlinge ontmoetingen tussen de twee tennissers weer in balans met 22-22.

Djokovic sluit het tennisseizoen af met 82 zeges en slechts zes nederlagen. Hij verdient met de toernooizege in Londen ruim 2 miljoen dollar.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Tennis

US Open 2017

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaar. Van de eerste bal tot de laatste matchpoint, je ziet het van 28 augustus tot en met 10 september bij Eurosport 1.

Tennis

Klaar voor de tenniszomer

Wat doe je als proftennisser om je voor te bereiden op Wimbledon? Je oefent op gras. Of je trekt je daar weinig van aan en je gaat vlammen op de gravelbanen van Roland Garros. Voor beide is wat te zeggen.

Tennis

Davis Cup: Bosnië - Nederland

In de verte lonkt het hoogste Davis Cup-niveau weer. Want bij winst op Bosnië plaatsen we ons voor de play-offs voor de wereldgroep in 2018. Makkelijk wordt het niet.