De Bakker mist 10 setpoints en kan naar huis

De Bakker mist 10 setpoints en kan naar huis

Thiemo de Bakker ligt uit het ABN AMRO World Tennis Tournament. Na een zeer enerverend duel met Borna Coric is het einde verhaal voor de Nederlander. De 19-jarige Kroaat was met 7-6 (9), 4-6, 6-3 te sterk voor zijn 27-jarige tegenstander.


Het verlies was onnodig. Aan het eind van de eerste set was De Bakker oppermachtig, maar hij maakte zijn kansen niet af. Maar liefst tien setpoints waren niet aan de Westlander besteed. Op de belangrijkste momenten legde hij het initiatief te vaak in handen van zijn opponent, die daar gebruik van maakte. Coric ging beter met zijn kansen om. Hij sloeg bij zijn tweede setpoint toe.

De Bakker ging na de eerste set beter spelen. Hij nam initiatief en legde Coric zijn wil op. Dat resulteerde al snel in een dubbele break voorspong. Eén daarvan ging nog verloren, maar een paar games later was het toch 1-1 in sets en leek een comeback in de maak.

Maar wie dacht dat De Bakker de bovenliggende partij zou blijven, kwam bedrogen uit. Coric ging soepel door zijn servicegames en legde druk op zijn opponent. Bij 4-3 ging het mis. Na een game van ruim 12 minuten capituleerde onze landgenoot. Enkele minuten later werden er handen geschud. 

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Tennis

US Open 2017

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaar. Van de eerste bal tot de laatste matchpoint, je ziet het van 28 augustus tot en met 10 september bij Eurosport 1.

Tennis

Klaar voor de tenniszomer

Wat doe je als proftennisser om je voor te bereiden op Wimbledon? Je oefent op gras. Of je trekt je daar weinig van aan en je gaat vlammen op de gravelbanen van Roland Garros. Voor beide is wat te zeggen.

Tennis

Davis Cup: Bosnië - Nederland

In de verte lonkt het hoogste Davis Cup-niveau weer. Want bij winst op Bosnië plaatsen we ons voor de play-offs voor de wereldgroep in 2018. Makkelijk wordt het niet.