Davis Cup: Kroatië - Spanje

Davis Cup: Kroatië - Spanje

Superman Nadal ontbreekt

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal
03 februari 2017, 15.00 uur
De eerste ronde van de Davis Cup. Verliezend finalist van vorig jaar Kroatië lootte Spanje. Kunnen de Spanjaarden winnen zonder Nadal?

Op naar de volgende finale?

Vorig jaar was Kroatië zo dicht bij de Davis Cup-titel. Nota bene in eigen land, in Zagreb, speelde het de finale tegen Argentinië. De Argentijnen hadden in zes jaar tijd vier Davis Cup-finales verloren, dus de druk was groot. En misschien was het juist daarom dat ze telkens weer terug in de wedstrijd wisten te komen. Tot twee keer toe kwam Kroatië op voorsprong, maar uiteindelijk was het Argentinië dat aan het langste eind trok: 2-3. 

Komend weekend tegen Spanje spelen de Kroaten weer thuis, ditmaal in Osijek. Vrijwel alle finalespelers ontbreken: Marin Čilić, Ivan Dodig en Ivo Karlović, maar ook Borna Ćorić is niet van de partij. Franko Škugor doet wel mee en is dus de enige die er vorig jaar in de finale wel bij was. Hij speelde toen overigens niet. Coach Željko Krajan selecteerde voor de komende wedstrijd verder nog Marin Draganja, Ante Pavić en Nikola Mektić.

Guess who's not back

Toen Spanje in 2011 de Davis Cup voor het laatst won, was Rafael Nadal de superster. Een jaar later speelde het zonder Nadal opnieuw de Davis Cup-finale, maar verloor toen met 3-2 van Tsjechië. Daarna kwam de klad erin bij de Spanjaarden: in 2013 en 2014 vlogen ze er al in de eerste ronde uit en in 2015 en 2016 ontbraken ze zelfs op het hoofdtoernooi.

En nu dus na twee jaar afwezigheid zijn ze weer terug. Met Nadal, maar eigenlijk ook weer niet. Hij wil namelijk herstellen van de zinderende Australian Open-finale tegen Federer en bedankte dus voor de eerste ronde. Zijn vervanger is de ervaren linkshandige Feliciano López. Coach Conchita Martínez koos verder voor Roberto Bautista, Pablo Carreño en Marc López.

Programma Davis Cup Kroatië - Spanje
3 februari 15.00 uur
Franko Škugor - Pablo Carreño-Busta
3 februari 17.00 uur
Ante Pavić - Roberto Bautista-Agut
4 februari 16.00 uur
Mektić/Draganja - López/López
5 februari 15.00 uur
Franko Škugor - Roberto Bautista-Agut
5 februari 17.00 uur
Ante Pavić - Pablo Carreño-Busta