Davis Cup: Bosnië - Nederland

Davis Cup: Bosnië - Nederland

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal
07 april 2017, 14.00 uur
In de verte lonkt het hoogste Davis Cup-niveau weer. Want bij winst op Bosnië plaatsen we ons voor de play-offs voor de wereldgroep in 2018. Makkelijk wordt het niet.

Kansen op de play-offs

Vorig jaar rond deze tijd zaten we in eenzelfde positie: in de eerste ronde kregen we een bye en in de tweede ronde troffen we Rusland als tegenstander. Helaas verloren we jammerlijk met 4-1. In de daaropvolgende degradatiewedstrijd wisten we ons vege lijf gelukkig te redden door de Zweden met 5-0 te verslaan. En zo bleven we in de Europa/Afrika zonegroep 1.

Dit jaar mogen we het gewoon nog een keer proberen. Met weer een bye in de eerste ronde, maar dit keer met Bosnië als tegenstander. En dus opnieuw kansen op de play-offs voor de wereldgroep. 

Tegenstander van formaat?

Bosnië is niet bepaald een tegenstander waar een behoorlijk tennisland bang voor hoeft te zijn. De enige naam die je in de Bosnische selectie zou kunnen kennen is Damir Dzumhur (66e). Hij is meteen ook de enige speler in de top honderd. Met name Robin Haase heeft slechte herinneringen aan deze Dzumhur. Vorig jaar veegde deze Bosniër de gravelbaan met hem aan in het ATP Monte Carlo, met 6-2, 6-0.

Maar aangezien wij op dit moment ook niet echt meetellen als tennisland, moeten de mannen van debuterend Davis Cup-coach Paul Haarhuis vol aan de bak. Opvallend genoeg durft de oefenmeester het aan om debutant Botic van de Zandschulp in de selectie op te nemen. De 21-jarige staat 346e op de wereldranglijst.

Uiteraard koos hij wel voor vaste waarde Robin Haase (48e). En ook Tallon Griekspoor (312e), Thiemo de Bakker (434e) en Jean-Julien Rojer (20e op de dubbelranglijst) kregen een uitnodiging. Helaas laat hij het succesvolle dubbelduo Middelkoop/Koolhof thuis en ook Igor Sijsling (212e) hoeft zijn tennistas niet te pakken. Makkelijk gaat het niet worden, maar laten we met zijn allen hopen op een klein wonder in Zenica.