BNP Paribas Open: Indian Wells

BNP Paribas Open: Indian Wells

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
07 maart 2017, 01.00 uur
Indian Wells is het eerste ATP-toernooi van dit jaar waar weer 1.000 ATP-punten te verdienen zijn. Vijfvoudig winnaar Novak Djokovic gaat voor titelprolongatie en dus zijn zesde titel.

Vier op een rij

Voor de nummer twee van de wereld zou het niet alleen prolongatie van de titel zijn, maar zelfs zijn vierde titel op rij. De nummer 1 van de wereld en zijn geduchte tegenstander Andy Murray reist dit jaar ook af naar Palm Desert. Hij wist er alleen nog nooit te winnen. Wel werd hij in 2009 tweede achter Rafael Nadal. Én hij stond twee keer in de halve finale. 

En we zien nog veel meer wereldtoppers in Indian Wells: de hele top tien ATP en WTA is aanwezig. En dus ook de huidige nummer 9, Roger Federer. De Oostenrijker moest vorig jaar nog verstek laten gaan vanwege een knieoperatie. De vijftien edities ervoor was hij er elke jaar bij. Hij won vier titels en kan nu zijn vijfde pakken en dus op gelijke hoogte komen als Novak Djokovic.

Van zussenboycot naar zussenfinale?

Bij de vrouwen doen de zussen Serena en Venus Williams ook gewoon weer mee. Na een boycot van respectievelijk dertien en vijftien jaar zijn beiden er sinds enkele jaren gelukkig weer bij. Nummer 2 van de wereld Serena strijdt dit jaar voor haar derde titel. Zouden we de beide zussen ook hier in de finale zien? De nummer 1 van de wereld, Angelique Kerber, deed al zeven keer eerder mee maar won het toernooi nog nooit. Ook de kampioene van 2015 Simona Halep is er dit jaar bij, net als Caroline Wozniacki.

In totaal lopen er van 6 tot en met 19 maart rond de 300 spelers rond op Indian Wells. Zij spelen voor meer dan 400.000 toeschouwers, en/of voor de $14 miljoen aan prijzengeld.

Tennisoase

Langs highway 10 midden in Palm Desert, ligt Indian Wells op zo'n twee uur rijden oostwaarts van Los Angeles. Het landschap is sprookjesachtig met hier en daar een perfect onderhouden golfcourse, een groene oase ingesloten tussen woeste vlaktes en bergketens. Te midden van dat natuurschoon ligt Indian Wells Tennis Garden.

Van 6 tot en met 19 maart vindt op dat enorme tenniscomplex de 42e BNP Paribas Open plaatsvoor de mannen en de 29e voor de vrouwen. De Tennis Garden beslaat bijna 22 hectare met 29 championship courts, waarvan er acht stadioncourts zijn. Het grootste stadion herbergt ruim 16.000 bezoekers, en is daarmee het een na grootste tennisstadion in de wereld.