Becker roemt Djokovic: beste tennisjaar ooit

Becker roemt Djokovic: beste tennisjaar ooit

Djokovic kan inderdaad geweldige resultaten overleggen. Hij won dit jaar tien toernooien, inclusief de Australian Open, Wimbledon en de US Open. Hij miste een Grand Slam door de finale van Roland Garros te verliezen van de Zwitser Stan Wawrinka. Djokovic was dit jaar wel de eerste speler die in één seizoen zes van de negen masterstoernooien wist te winnen: Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Rome, Shanghai en Parijs. Van de 83 partijen die de Serviër speelde, won hij er 78.

Na zijn laatste zege in Parijs liet de 28-jarige Djokovic weten dat hij absoluut niet van plan is gas terug te nemen voor Londen, het eindejaartoernooi waar de beste acht spelers elkaar treffen. 'Ik zie geen reden minder te trainen of anderszins mijn voorbereidingen aan te passen. Ik ga gewoon op dezelfde manier door zoals ik het hele jaar al doe. Londen is een groot toernooi en ik wil daar graag winnen.'

Djokovic kan bogen op goede resultaten uit het verleden. De Serviër won namelijk de laatste drie edities van de Tour Finals. 'Ik neem het niet licht op. De enige manier om succesvol te blijven, is nog beter te worden. Status quo zie ik als achteruitgang.'

De andere zeven spelers die hun opwachting maken in de O2 Arena van Londen zijn Andy Murray, Roger Federer, Wawrinka, Rafael Nadal, Tomas Berdych, David Ferrer en Kei Nishikori. Laatstgenoemde Japanner is met 25 jaar de jongste in het veld. Hij maakte vorig jaar zijn debuut en reikte tot de halve finales.

Federer is met 34 jaar de oudste. Hij doet voor de veertiende keer mee aan de Tour Finals. De Zwitser won het toernooi zes keer.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen gratis op vier kanalen

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Tennis

US Open 2017

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaar. Van de eerste bal tot de laatste matchpoint, je ziet het van 28 augustus tot en met 10 september bij Eurosport 1.

Tennis

Klaar voor de tenniszomer

Wat doe je als proftennisser om je voor te bereiden op Wimbledon? Je oefent op gras. Of je trekt je daar weinig van aan en je gaat vlammen op de gravelbanen van Roland Garros. Voor beide is wat te zeggen.

Tennis

Davis Cup: Bosnië - Nederland

In de verte lonkt het hoogste Davis Cup-niveau weer. Want bij winst op Bosnië plaatsen we ons voor de play-offs voor de wereldgroep in 2018. Makkelijk wordt het niet.