ATP Monte Carlo

ATP Monte Carlo

Nadal gaat voor zijn tiende titel

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
16 april 2017, 13.30 uur
Roger Federer mag dan een tenniskoning zijn, voor het ATP-tennistoernooi in nota bene vorstendom Monte Carlo zegde hij af. Meer kans op de titel voor Rafael Nadal dus.

Tiende titel

Rafael Nadal zal er niet al te rouwig om zijn dat Roger Federer Monte Carlo aan zich voorbij laat gaan. De Spanjaard verloor dit jaar al twee keer van de Zwitser. In de nu al legendarische finale op het Australian Open en in de achtste finale van Indian Wells vorige maand.

De winnaar van vorig jaar heeft zijn zinnen namelijk gezet op prolongatie van zijn titel in Monte Carlo. En hij is al recordhouder met negen titels. Opvallend is dat Roger Federer het toernooi in het vorstendom nog nooit won, maar wel vier keer de finale haalde. En in drie daarvan verloor hij van Nadal. Waarschijnlijk heeft hij de moed opgegeven.

Bedankt

Naast Federer bedankte nog een toptienspeler voor het ATP Monte Carlo: huidig nummer vier van de wereld Kei Nishikori. De Japanner speelde nog nooit in het Franse Roquebrune-Cap-Martin. Een andere bekende afzegger is Juan Martin del Potro. En dan zijn er ook nog twee onzekerheidjes: de Fransen Jo-Wilfried Tsonga en Gael Monfils. De eerste staat op het punt vader te worden en Monfils heeft nog steeds last van een knie- en achillesblessure. 

Wie we in ieder geval wel zien in Monte Carlo is Robin Haase. Vorig jaar was het snel gedaan met onze landgenoot. In de eerste ronde werd hij er kansloos uitgebonjourd door Damir Dzumhur: 6-2, 6-0. En laat hij die Bosniër nou weer treffen in het Davis Cup-duel Bosnië - Nederland een week of wat eerder.