ABN AMRO WTT 2017

ABN AMRO WTT 2017

Alle hoop op Koolhof/Middelkoop

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal
13 februari 2017, 14.00 uur
Het is alweer even geleden dat een Nederlander 's lands grootste tennistoernooi won. En ook dit jaar gaat het hem niet worden. Wie weet maken we nog kans in het dubbelspel.

Richard regelt het wel

Hoe hij het voor elkaar krijgt is ons een raadsel. Maar Richard Krajicek heeft dit jaar wel weer gezorgd voor een indrukwekkend deelnemersveld. Zo waren er toezeggingen van Marin Čilić, Dominic Thiem en Tomas Berdych. Drie spelers uit de ATP top tien dus. Verder zijn er natuurlijk nog de 'vaste gasten’ David Goffin, publiekslieveling Jo-Wilfried Tsonga en Feliciano López.

En ook de verrassende winnaar van vorig jaar, Martin Kližan (foto), is er weer bij. Al met al belooft het dus een heel mooi toernooi te worden. Als ze allemaal komen natuurlijk. Want Rafael Nadal en Stan Wawrinka zegden helaas al af.

Nederlandse 'troeven'

De kans was klein dat we een Nederlander in de inmiddels uitverkochte enkelspelfinale van het ABN AMRO WTT zouden zien. Op de lijst enkelspelers kwamen we er slechts twee tegen: Robin Haase en Tallon Griekspoor. Beiden kregen van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard. Haase haalde de tweede ronde, Griekspoor strandde direct al in de eerste ronde.

Bij de dubbelspelers komen we gelukkig wat meer oranje tegen. En het zijn niet de minste. Het succesvolle dubbelduo Koolhof/Middelkoop kreeg van Krajicek een wildcard. Ook Jean-Julien Rojer doet mee met zijn vaste dubbelpartner, de Roemeen Horia Tecău. En dan Haase nog een keer, dubbelend met Glenn Smits, winnaar van Supermatch. Helaas kwamen zij niet verder dan de eerste ronde.

Supermatch

In het zogenoemde Supermatch-toernooi streden 128 clubkampioenen de afgelopen weken tegen elkaar. De eerste prijs was een wildcard voor het ABN AMRO-dubbeltoernooi, en wel aan de zijde van Robin Haase. Winnaar was net als twee jaar geleden Glenn Smits, clubkampioen van de Ridderkerkse Lawn Tennis Club. In de finale van Supermatch versloeg hij Bart Beks van de Eindhovense Lawn Tennisvereniging.

Programma enkelspel ABN AMRO WTT

Finale
19 februari 15.30 uur
David Goffin - Jo-Wilfried Tsonga

Programma dubbelspel ABN AMRO WTT

Finale
19 februari 13.00 uur
Dodig/Granollers - KOOLHOF/MIDDELKOOP