Betis bouwt verder zonder Van der Vaart

Betis bouwt verder zonder Van der Vaart

Real Betis toont ambitie en is zijn selectie flink aan het versterken. Dat Van der Vaart niet meer in de plannen voorkomt lijkt duidelijk nu ook de supporters zich tegen hem hebben gekeerd.

Leuzen tegen de middenvelder

Op donderdagavond werden de nieuwe shirts van de club gepresenteerd. De meer dan tienduizend aanwezigen schreeuwden onder meer “echa a Van der Vaart” (“gooi Van der Vaart eruit”) naar president Ángel Haro. Het zit de Betis-fans dwars dat de Nederlander voor een salaris van €2 miljoen per jaar zo slecht heeft gepresteerd in het afgelopen seizoen. En dat hij niet van plan is om zelf af te zien van zijn nog twee resterende contractjaren.

Teleurstellend seizoen

Bij de presentatie van Van der Vaart dachten de 3.000 enthousiaste aanwezige fans nog dat hij de nieuwe leider van Betis zou worden. De hoop die op de Nederlandse middenvelder was gevestigd bleek een illusie. Van der Vaart was vaak niet fit en leek het niveau in Spanje te hebben onderschat. In de laatste maanden van het seizoen werd hij niet eens meer geselecteerd.

Bezem door selectie

De nieuwe coach Gustavo Poyet heeft Van der Vaart en vijf andere spelers buiten de selectie gelaten voor het komende seizoen. Hun vervangers zijn al aangetrokken. Onder andere Felipe Gutiérrez van FC Twente en Charly Musonda (opnieuw gehuurd van Chelsea) komen de gelederen versterken. De grootste aankoop tot nu toe is de Paraguayaanse aanvaller Antonio Sanabria (20 jaar). De ex-jeugdspeler van FC Barcelona is eigendom van AS Roma en speelde een uitstekend seizoen bij Sporting de Gijón. Voor betaalt Real Betis ongeveer € 6 miljoen.

Van Wolfswinkel en Dost

Sanabria zal de selectieplek van publiekslieveling Jorge Molina innemen, die Betis na zes jaar heeft verlaten. Ricky van Wolfswinkel keert terug naar Norwich City na een seizoen te zijn verhuurd aan Betis. De vraag is of de aankoop van Sanabria het einde betekent van de interesse in Bas Dost van Wolfsburg. Met Rubén Castro heeft Betis al een zeer succesvolle aanvaller in huis; in het seizoen 2014/2015 werd hij topscorer allertijden in de geschiedenis van Betis.

Spaans voetbal bij Ziggo Sport

De Primera División is exclusief te zien bij Ziggo Sport. Iedere week kijk je tenminste één wedstrijd live op kanaal 14. Meer wedstrijden uit Spanje zien? Schakel dan naar Ziggo Sport Totaal. Hier beleef je de meeste wedstrijden live, waaronder alle wedstrijden van FC Barcelona en Real Madrid. En met ingang van seizoen 2016/2017 zie je ook de Engelse Premier League bij Ziggo Sport!

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari - 20.00 uur

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

BLØF

Zaterdag 10 maart

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.