Betis bouwt verder zonder Van der Vaart

Betis bouwt verder zonder Van der Vaart

Real Betis toont ambitie en is zijn selectie flink aan het versterken. Dat Van der Vaart niet meer in de plannen voorkomt lijkt duidelijk nu ook de supporters zich tegen hem hebben gekeerd.

Leuzen tegen de middenvelder

Op donderdagavond werden de nieuwe shirts van de club gepresenteerd. De meer dan tienduizend aanwezigen schreeuwden onder meer “echa a Van der Vaart” (“gooi Van der Vaart eruit”) naar president Ángel Haro. Het zit de Betis-fans dwars dat de Nederlander voor een salaris van €2 miljoen per jaar zo slecht heeft gepresteerd in het afgelopen seizoen. En dat hij niet van plan is om zelf af te zien van zijn nog twee resterende contractjaren.

Teleurstellend seizoen

Bij de presentatie van Van der Vaart dachten de 3.000 enthousiaste aanwezige fans nog dat hij de nieuwe leider van Betis zou worden. De hoop die op de Nederlandse middenvelder was gevestigd bleek een illusie. Van der Vaart was vaak niet fit en leek het niveau in Spanje te hebben onderschat. In de laatste maanden van het seizoen werd hij niet eens meer geselecteerd.

Bezem door selectie

De nieuwe coach Gustavo Poyet heeft Van der Vaart en vijf andere spelers buiten de selectie gelaten voor het komende seizoen. Hun vervangers zijn al aangetrokken. Onder andere Felipe Gutiérrez van FC Twente en Charly Musonda (opnieuw gehuurd van Chelsea) komen de gelederen versterken. De grootste aankoop tot nu toe is de Paraguayaanse aanvaller Antonio Sanabria (20 jaar). De ex-jeugdspeler van FC Barcelona is eigendom van AS Roma en speelde een uitstekend seizoen bij Sporting de Gijón. Voor betaalt Real Betis ongeveer € 6 miljoen.

Van Wolfswinkel en Dost

Sanabria zal de selectieplek van publiekslieveling Jorge Molina innemen, die Betis na zes jaar heeft verlaten. Ricky van Wolfswinkel keert terug naar Norwich City na een seizoen te zijn verhuurd aan Betis. De vraag is of de aankoop van Sanabria het einde betekent van de interesse in Bas Dost van Wolfsburg. Met Rubén Castro heeft Betis al een zeer succesvolle aanvaller in huis; in het seizoen 2014/2015 werd hij topscorer allertijden in de geschiedenis van Betis.

Spaans voetbal bij Ziggo Sport

De Primera División is exclusief te zien bij Ziggo Sport. Iedere week kijk je tenminste één wedstrijd live op kanaal 14. Meer wedstrijden uit Spanje zien? Schakel dan naar Ziggo Sport Totaal. Hier beleef je de meeste wedstrijden live, waaronder alle wedstrijden van FC Barcelona en Real Madrid. En met ingang van seizoen 2016/2017 zie je ook de Engelse Premier League bij Ziggo Sport!

Agenda

538JingleBall

Zaterdag 16 december - 21.00 uur

Vier kerst als nooit te voren met je vrienden tijdens 538JingleBall!

The Christmas Show (11:00)

Zaterdag 23 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is nu gestar

The Christmas Show

Zaterdag 23 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is nu gestar

The Christmas Show (15:30)

Zaterdag 23 december

A Christmas Carol in de Ziggo Dome op 23 en 24 december.

The Christmas Show (20:00)

Zaterdag 23 december

A Christmas Carol in de Ziggo Dome op 23 en 24 december.

The Christmas Show (11:00)

Zondag 24 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is gestart!

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.