Koelizjnikov blijft maar winnen

Koelizjnikov blijft maar winnen

Pavel Koelizjnikov heeft tijdens de tweede wereldbeker in Salt Lake City zijn vierde zege op rij behaald op de 500 meter. De 21-jarige topsprinter uit Siberië kon niet opnieuw zijn wereldrecord verbeteren. Hij eindigde op de Utah Olympic Oval in een tijd van 34,13 seconden.

Op zijn voorgaande twee races op de kortste afstand reed Koelizjnikov een wereldrecord. Hij dook afgelopen vrijdag als eerste schaatser op de 500 meter onder de 34 seconden met een tijd van 33,98. Vorig weekeinde bracht hij in Calgary voor de eerste keer het wereldrecord op zijn naam met een tijd van 34,00.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

The Killers

Woensdag 28 februari - 20.00 uur

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

BLØF

Zaterdag 10 maart

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Harry Styles

Woensdag 14 maart

Harry Styles – Live On Tour op 14 maart 2018 in de Ziggo Dome!

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Schaatsen

Niemand was ooit sneller dan Richardson

Heather Richardson heeft tijdens de tweede wereldbeker in Salt Lake City het wereldrecord op de 1500 meter verbroken. De Amerikaanse schaatsster reed op de Utah Olympic Oval een tijd van 1.50,85. Haar landgenote Brittany Bowe eindigde vorig weekeinde in Calgary op 1.51,59.   Bowe reed in Salt Lake City in de laatste rit tegen Richardson wel weer een persoonlijke record (1.51,31), maar moest met zilver genoegen nemen. De Tsjechische Martina Sablikova pakte evenals vorige week in Calgary brons. 'Het was de hoogste tijd dat we wat wonnen', sprak coach Jillert Anema bij de NOS lichtelijk geëmotioneerd na het falen van Jorrit Bergsma en Erik Jan Kooiman op de 10 kilometer. 'Wat kan schaatsen toch mooi zijn. Heather wint hier met een wereldrecord de 1500 meter. Beter kun je het niet hebben.'

Schaatsen

Brons voor mannenploeg op teamsprint

De Nederlandse mannenploeg heeft zondag tijdens de tweede wereldbeker schaatsen in Salt Lake City brons veroverd op de teamsprint. Het drietal van Oranje, bestaande uit Stefan Groothuis, Kai Verbij en Hein Otterspeer, eindigde na drie snelle rondjes met afvalsysteem in een tijd van 1.19,20. Het goud was voor Canada (1.17,75), het zilver ging naar Rusland (1.19,12).   Nederland won vorige week in Calgary nog goud op dit nieuwe onderdeel. Ronald Mulder was toen één van de gangmakers van Oranje. De Nederlandse recordhouder op de 500 meter meldde zich zondag echter met een lichte liesblessure af voor de teamrace. Otterspeer verving hem. De Nederlandse vrouwenploeg eindigde op de vijfde plaats. Voor Oranje kwamen Margot Boer, Janine Smit en Lotte van Beek in actie. De laatste verving Bo van der Werff, die zich afmeldde met kiespijn. Van Beek was vorig seizoen door een zware knieblessure langdurig uit de roulatie. Het goud ging zondag naar de Chinese ploeg.

Schaatsen

Joeskov wint 1500 meter in Calgary

Bart Swings pakte verrassend zilver met een Belgische record van 1.42,480. De Amerikaan Joey Mantia veroverde brons met 1.42,482. Kjeld Nuis belandde op de vierde plek met een tijd van 1.42,89. Thomas Krol eindigde als vijfde dankzij een dik persoonlijk record (1.43,93). Gerben Jorritsma kwam op de negende plek uit met 1.44,44. De winnaar van de 1000 meter verbeterde zijn persoonlijke toptijd met ruim 3 seconden. De niet topfitte Wouter olde Heuvel (zeventiende in 1.46,71) en Sven Kramer (negentiende in 1.46,91) eindigden in de achterhoede. Kramer werd in zijn rit gehinderd door de Zuid-Korean Kim Min-seok, die in de eerste bocht onderuit ging. Voor de Nederlandse kampioen op dit nummer zat er toen al geen goede tijd meer in.

Schaatsen

Kramer woedend over lekken uit dossier

Kramer onderwierp zich na zijn mislukte optreden op de Winterspelen van Vancouver, waar hij slechts één gouden medaille veroverde, aan een supplementenregiem van voedingsdeskundige Dirk Zoutwelle. Die constateerde in het voorjaar van 2010 bij Kramer een tekort aan vitamine B6 en schreef hoge doseringen voor. Sportarts Peter Vergouwen ontdekte daarna zenuwschade in het rechterbeen van Kramer en weet dat aan een te hoge dosering vitamine B6. 'Dat is misschien 10 procent van het hele probleem geweest', reageerde Kramer in Calgary.

Schaatsen

Stroetinga valt in ploegachtervolging

Jan Blokhuijsen en Douwe de Vries gingen voor Arjan Stroetinga te snel van start. In een poging om in het juiste ritme te komen, ging de wereldkampioen op de massastart onderuit. Daarmee was voor het trio van Oranje de race voorbij. Nederland is op de ploegachtervolging olympisch en wereldkampioen. Kopman Sven Kramer meldde zich voor de wedstrijd in Calgary af. Hij geeft vooralsnog de voorkeur aan de individuele afstanden. Jorrit Bergsma kiest ook vooralsnog voor een andere weg. Gangmaker Koen Verweij, die dit seizoen door fysieke problemen voorlopig nog niet in actie komt. was voor Kuiper evenmin beschikbaar. Wouter olde Heuvel trok zich in Calgary terug vanwege een blessure. Daardoor kreeg Stroetinga een kans, die hij echter niet verzilverde.