Ronde van Baskenland 2017

Ronde van Baskenland 2017

Bloed, zweet en tranen vanaf je bank

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Eurosport
03 april 2017, 12.00 uur
Zes dagen lang anderen het snot voor de ogen zien fietsen. Heerlijk! En er zitten wat lekkere beklimmingen bij dit keer. De oudste meerdaagse wielerwedstrijd kijk je live op Eurosport!

Zes etappes, vijf leiders

De vele pittige beklimmingen maken van de Ronde van Baskenland elk keer een spektakel. Vorig jaar was het natuurlijk ook weer feest. Toen zagen we Alberto Contador op de slotdag Sergio Henao onttronen in de individuele tijdrit. De dag ervoor had de kleine Colombiaan zelf in de helse rit naar Arrate nog de leiderstrui veroverd. Nota bene van Wilco Kelderman.

Onze landgenoot had op zijn beurt de dag dáárvoor weer de trui overgenomen van de Spanjaard Mikel Landa. En die had twee dagen dáárvoor weer Luis León Sánchez uit het geel gereden. En dat allemaal in zes dagen koers. Dit jaar zal het niet heel anders zijn, ook al zou de ronde dit jaar vriendelijker van aard zijn wat beklimmingen betreft. We gaan het meemaken.

Op wie moeten we letten

Net als vorig jaar zal Alberto Contador de Ronde van Baskenland als een mooie oefening zien voor de Tour de France. Een leuke bijkomstigheid is dat hij alleen recordtitelhouder kan worden. Als hij de editie van 2017 op zijn naam schrijft komt zijn totaal op vijf. Sergio Henao wil vast en zeker revanche. Eerder dit jaar versloeg hij Contador al in Parijs-Nice. En dat wil hij na de deceptie van vorig jaar nogmaals doen in de Ronde van Baskenland.

Ja, en dan hebben we natuurlijk nog Esteban Chaves, Alejandro Valverde, Adam Yates of misschien wel de Nederlanders Sam Oomen en Wilco Kelderman. Of Kelderman meedoet valt nog te bezien. Hij heeft nog steeds last van zijn vinger. 

Etappeoverzicht Ronde van Baskenland

Datum Etappe Afstand
3 april Pamplona - Sarriguren 153,3 kilometer
4 april Pamplona - Eltziego 173,4 kilometer
5 april Vitoria-Gasteiz - San Sebastián 160,5 kilometer
6 april San Sebastián - Bilbao 174,1 kilometer
7 april Bilbao - Eibar (Arrate) 139,8 kilometer
8 april Eibar - Eibar 27,7 kilometer