Rossi heeft 'Wonder van Valencia' nodig

Rossi heeft 'Wonder van Valencia' nodig

De 36-jarige Italiaan leidt het kampioenschap met zeven punten voorsprong op de Spanjaard Jorge Lorenzo. De coureurs zijn niet alleen rivalen, maar ook teamgenoten in de fabrieksstal van Yamaha. Als Lorenzo zondag wint in Valencia, krijgt hij 25 punten. Rossi moet in dat geval op de tweede plaats eindigen; dan ontvangt hij 20 WK-punten. De derde plek levert 16 punten op en is dus onvoldoende.

Oprukken vanaf pakweg de 25e plaats naar de tweede positie is een schier onmogelijk opdracht, zelfs voor een magiër op twee wielen als Rossi. De sluwe coureur, bijgenaamd 'the Doctor', heeft in zijn lange carrière al 112 grandprixraces gewonnen, waarvan 86 in de koningsklasse. Zeven keer was hij al de kampioen in de MotoGP.

Rossi bewaart een slechte herinnering aan het circuit van Valencia. In 2006 ging hij als klassementsleider van start, maar kwam ten val in de race. De Amerikaan Nicky Hayden profiteerde en griste de titel weg bij Rossi. Een soortgelijk scenario zou Rossi dit keer wel helpen, want als Lorenzo ten val komt, is de Italiaan alsnog kampioen.

Lorenzo kan echter vertrouwen op goede resultaten uit het verleden. De 28-jarige Mallorcaan won al twee keer de slotrace in Valencia (2010 en 2013) en is dit jaar op Spaanse bodem ongeslagen. Hij zegevierde in Jerez, Barcelona en Aragon. 'Ik hoop op de warme steun van de supporters', liet hij weten. Lorenzo kan zijn vijfde wereldtitel grijpen. Hij was al twee keer wereldkampioen in de 250cc en twee keer in de MotoGP.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

De beslissing valt

Dit sportweekend krijgen we antwoord op in ieder geval twee vragen: wie wordt de kampioen van de Eredivisie? En lukt het Red Bull om weer voor de podiumplaatsen te strijden in de Grand Prix van Spanje?