Doornbos: 'Waken voor teleurstelling om Max'

Doornbos: 'Waken voor teleurstelling om Max'HAMILTON LAAT HET HIER NIET BIJ ZITTEN
Ik ben heel benieuwd of er nog iets naar buiten komt de komende dagen. Hamilton laat het er denk ik niet bij zitten. Hij wil toch weten waarom ze hem de overwinning afpakken. Hij weet dat als hij op dezelfde strategie blijft als Rosberg het treintje-rijden naar de finish is.

Op een gegeven moment hoor je zijn engineer ook zeggen: This is a teamorder. Dat is al heel vreemd. De strategie bepaal je als coureur voor de race samen met je engineer. Moet je in de race op een veranderende situatie inspringen, dan overleg je met elkaar. Het is Hamilton opgelegd.  

GELOOF NIETS VAN VEILIGHEIDSVERHAAL
Zeker omdat Sergio Pérez met diezelfde banden ruim 50 rondjes haalt , geloof ik niets van het verhaal dat het een beslissing uit oogpunt van veiligheid is. Het duurt ook twee ronden voor hij achter Rosberg aan gaat en Hamilton voegt Paddy Lowe ook nog toe dat het zijn ogen ‘de verkeerde beslissing’ is. Gek verhaal dus.

Hamilton was toen allang Rosberg’s enige concurrent, want Sebastian Vettel had zichzelf in de eerste ronde al geëlimineerd door die touché met Daniel Ricciardo. Vettel probeert die schade te repareren, maar pusht te hard en door die spin kan hij nog een keer opnieuw beginnen. Al voor zijn crash was de schade aangericht.   [%video cpid=46692%]De crash van Vettel

OPPASSEN VOOR TELEURSTELLING OM MAX
Max heeft het niet beter kunnen doen dan die negende plek. We moeten oppassen dat we niet teleurgesteld raken als hij 'alleen maar negende' wordt. Hij is nog steeds de beste van zijn team. Max finisht in de versnellingsbak van Pérez, die in een voor dit circuit veel beter geschikte auto rijdt en pakt voor de vijfde keer op rij punten.

Als het allemaal doorgaat met Toro Rosso en er komen volgend jaar Ferrari-motoren achterin, dan krijgt Ferrari alle data tot zijn beschikking en kunnen ze uit eerste hand zien waarom Max nou echt zo speciaal is. Dan krijgen ze inzicht in hun toekomstige coureur. Maar ja, Mercedes lonkt ook, dus Max zit in een mega-luxepositie.

CYNISME DRUIPT ERAF BIJ ALONSO
De situatie van van de arme Fernando Alonso bij McLaren is heel anders. Dan zegt-ie weer keurig in de pers 'we zijn een team en doen het samen' en dan haalt hij weer niet eens het einde van de eerste ronde hier. Het cynisme druipt er ook weer prachtig vanaf als je hem dan hoort zeggen: 'Heerlijk geracet die eerste drie bochten'.

Misschien dat hij zich morgen iets beter voelt als er weer een miljoentje is bijgestort op zijn rekening. Toch moet het voor een tweevoudig wereldkampioen een verschrikking zijn.  

Tot slot wil ik wel even zeggen dat ik echt heb genoten van Mexico. Met die dolenthousiaste fans het hele weekend en die prachtige huldiging in het stadion. Dat zag er wel heel cool uit. Dat steekt bijna Monza naar de kroon.

Robert Doornbos


Robert Doornbos tenniste als jongeling, maar kreeg de race-smaak te pakken toen hij de GP van België bezocht en wereldkampioen Jacques Villeneuve ontmoette. Via verschillende raceklassen schopte hij het tot een stoeltje als F1-coureur bij Minardi en Red Bull en was hij een gewaardeerde test- en reserverijder. Bij Sport1 is Doornbos analist bij F1-uitzendingen.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

De beslissing valt

Dit sportweekend krijgen we antwoord op in ieder geval twee vragen: wie wordt de kampioen van de Eredivisie? En lukt het Red Bull om weer voor de podiumplaatsen te strijden in de Grand Prix van Spanje?