Primera División: speelronde 7
?

Primera División: speelronde 7

30 september - 2 oktober

Het belooft weer een mooi Spaans voetbalweekend te worden met op zondag de topper Celta de Vigo - Barcelona. Op zaterdag zie je of Deportivo eindelijk Gijón weer eens de baas is.

Sevilla – Deportivo Alavés | 1 oktober 16.15 uur

Sevilla liep in Bilbao tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aan. Op dinsdag was er de gewonnen Champions League wedstrijd tegen Lyon, waarna op zaterdagmiddag de volgende pittige kluif wacht, want Alavés is het seizoen fantastisch gestart en kijkt op de ranglijst vanaf nu alleen nog maar omhoog.

Osasuna Pamplona – Las Palmas | 1 oktober 18.30 uur

Live op kanaal 14 | Een groter contrast is bijna niet denkbaar: Osasuna won nog niet dit seizoen terwijl Las Palmas de grote verrassing is. Bij de club van Gran Canaria komt sterspeler Kevin-Prince Boateng terug van een schorsing.

Deportivo La Coruña – Sporting de Gijón | 1 oktober 20.45 uur

Live op kanaal 14 | In noord-Spanje komt zaterdag de rivaliteit tussen Deportivo en Gijón weer naar voren. In de vorige confrontaties stond vaak degradatie op het spel. Het is Deportivo al tien wedstrijden niet gelukt om van Sporting te winnen. Zelfs niet een paar jaar geleden op het tweede niveau.

Valencia – Atlético de Madrid | 2 oktober 12.00 uur

Live op kanaal 14 | Deze twee clubs zijn beiden en racha. Dat wil zeggen dat ze nu meerdere keren achter elkaar hebben gewonnen. Atlético zal het moeten doen zonder Jiménez en Augusto die afelopen weekend uitvielen tegen Deportivo. Bij Valencia zit elftalbegeleider Voro ook deze wedstrijd nog op de bank.

Real Madrid - Eibar | 2 oktober 16.15 uur

Op voorhand zou dit een simpele zege voor de Madrilenen moeten opleveren. Maar het kleine Eibar start elk seizoen beter dan het vorige, en heeft alweer tien punten verzameld. Daarnaast heeft Real Madrid de zware uitwedstrijd (2-2) bij Borussia Dortmund in de benen.

Málaga – Athletic de Bilbao | 2 oktober 18.30 uur

Málaga zal punten moeten gaan pakken om de teleurstellende start van het seizoen te compenseren. Bilbao is daarvoor niet de meest geschikte tegenstander, want de Basken hebben alweer vier wedstrijden op rij gewonnen.

Celta de Vigo - Barcelona | 2 oktober 20.45 uur

De kraker van het weekend staat voor de zondagavond op de agenda. Na de uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach wacht Celta in Vigo op de Catalanen. Het team van coach Berizzo won vorig seizoen met maar liefst 4-1 van FC Barcelona. En afgelopen zondag pakte het al drie punten tegen die andere Catalaanse club: Espanyol.