Preview: Valencia - FC Barcelona

Preview: Valencia - FC Barcelona

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
22 oktober 2016, 16.15 uur
Je bent zo van Barcelona in Valencia. Op het gebied van sportieve successen zijn de clubs inmiddels wel aardig uit elkaar gegroeid. Barcelona's voormalige kwelgeest verkeert al jaren in crisis.

Zoveelste herstart voor Valencia

Tot voor kort stond Valencia derde achter Barça en Real op de eeuwige Primera División-ranglijst. Door het falen van Los Ché en de successen van Atlético is die laatste Valencia inmiddels voorbij. Dat is tekenend voor het verval van de club in de afgelopen jaren. De route naar het Mestalla-stadion ligt bezaaid met gevallen reputaties. Valencia is een trainerskerkhof. Weinig coaches waren bestand tegen de loodzware last van de torenhoge verwachtingen van fans en bestuur. De Italiaan Prandelli is de vijftiende trainer in twaalf jaar. Zo lang is het ook alweer geleden dat de club voor het laatst de landstitel pakte. Valencia had dit jaar zelfs de slechtste seizoenstart ooit. Er is ook hoop. De club uit de sinaasappelstad won twee van de laatste drie competitiewedstrijden in Barcelona. De bestia negra (kwelgeest) geeft zich niet zomaar gewonnen.

Barça móet winnen

De vorige uitwedstrijd liep uit op een ramp voor Barcelona. Het verloor van Celta. De cijfers uit bij Valencia spreken in Catalaans voordeel. Valencia won in 2008 voor het laatst thuis van de Catalanen. Ronald Koeman versloeg destijds Frank Rijkaard. Sindsdien verloor Barcelona niet meer in het Mestalla-stadion: drie keer winst en vijf keer gelijk. Ditmaal móeten ze winnen. Barcelona staat vierde en de achterstand mag niet oplopen. Goed nieuws dus dat Lionel Messi terug is. Misschien dat Paco Alcacér (foto rechts) ook speelminuten mag maken tegen zijn oude club. Vorig jaar nog topspits bij Valencia, nu stand-in bij Barcelona. Zo groot is het verschil dus tussen de twee.