Preview: Valencia – Atlético de Madrid

Preview: Valencia – Atlético de Madrid

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
02 oktober 2016, 12.00 uur
Valencia heeft zondag een talisman. De succesvolle interim-coach Voro zit op de bank tegen Atlético. Misschien dat hij de vloek van de slechte resultaten thuis tegen Atlético kan doorbreken.

 

Valencia krabbelt omhoog

Negen ontslagen trainers in vier jaar tijd en zes opeenvolgende nederlagen. Daardoor staat Voro weer eens voor het team. En binnen vijf dagen pakten Los Ché plots zes punten. Het ware gelukkige overwinningen tegen de promovendi Alavés en Leganés. Maar dat mag de pret in Oost-Spanje niet drukken. In Valencia zijn ze alle negatieve records zat. Voro heeft zich al een paar keer bewezen. Na het ontslag van Ronald Koeman bijvoorbeeld. Met Voro won Valencia al eerder zes keer in acht wedstrijden. Na de twee nieuwe zeges staat hij dus op acht keer winst in tien wedstrijden. Atlético is gewaarschuwd.

Topduels voor Atlético

Atletico speelt vier topwedstrijden (tegen PSV, FC Barcelona, Bayern München en Valencia) in twintig dagen. En dat is precies wat Simeone enkele jaren geleden voor ogen had: in de Champions League en de competitie strijden tegen de grote clubs. In de competitie is de aansluiting met Real Madrid en FC Barcelona weer gevonden en in de Champions League was er meteen winst bij PSV. Na Valencia wacht twee weken rust en daarom zal Atlético er hoe dan ook vol voor gaan in Mestalla. De selectie is daar ook breed genoeg voor, ondanks de blessures van Jiménez en Augusto. Voorin is er zelfs sprake van een luxeprobleem: Griezmann, Gameiro, Fernando Torres en Correa zijn allemaal scherp en fit. Simeone aast op drie nieuwe punten uit Mestalla. Dat lukte ook in twee van de laatste drie competitiewedstrijden in Valencia. En in 2012 ook al in de Europa League wedstrijd. Kortom: de strijder Simeone wil zijn eigen geluk maken tegen talisman Voro.

Vorig seizoen won Atlético met 1-3 in Mestalla. De beslissende treffers werden gemaakt door invallers Fernando Torres en Carrasco: