Preview: Sporting Gijón - FC Barcelona

Preview: Sporting Gijón - FC Barcelona

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
24 september 2016, 16.15 uur
Coaches Luis Enrique en Abelardo zijn vrienden voor het leven. Ze kennen elkaar sinds hun zesde. Ze doorliepen samen de jeugdopleiding bij Sporting. Maar zaterdag zijn ze elkaars tegenstanders.

Sporting hoopt op historische overwinning

Ondanks de uitstekende competitiestart van Sporting gelooft niemand in een verrassing. Met zeven punten uit drie wedstrijden beleven de Rojiblancos de beste seizoenstart sinds 1980. Inmiddels hebben ze twee keer verloren. Winst tegen Barcelona zou een wereldprestatie zijn. De Asturiërs wonnen sinds 1994 niet meer van de Catalanen. Een van de doelpuntenmakers van toen staat nu aan het roer. Abelardo is de coach van Sporting. In dat seizoen wonnen ze zelfs twee keer van de Catalanen. Net als in 1991. Toen heetten de makers van de winnende doelpunten... Abelardo en Luis Enrique.

Neymar en Luis Suárez zijn aan de beurt

Abelardo en Luis Enrique hebben een verleden bij beide clubs. Het zijn amigos íntimos de toda la vida. Oftewel, vrienden voor het leven. Maar zaterdag even niet. Abelardo en Luis Enrique werden geboren in Gijón, ze schelen slechts drie weken en speelden samen. Bij FC Barcelona droegen ze zes jaar hetzelfde shirt. Enkele maanden geleden speelde Sporting zich op de laatste speeldag veilig. Tot grote vreugde van Luis Enrique. Zo liet hij zien op Twitter

Maar nu wil de Barça-coach niets liever dan winnen. De Catalanen beleven namelijk de slechtste seizoenstart sinds 2008. Ook toen had het maar tien punten na vijf wedstrijden. Ze moeten het stellen zonder Messi. Hij staat drie weken aan de kant met een blessure. Een mooie test voor de Catalaanse Messi-dependencia. Kan Barcelona het ook zonder de Argentijnse superster? Neymar en Luis Suárez geven zaterdag het antwoord.