Preview: Sevilla FC - Real Betis Sevilla
?

Preview: Sevilla FC - Real Betis Sevilla

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
20 september 2016, 22.00 uur
De fans uit Andalusië maken zich geen illusies. Sevilla en Betis worden geen kampioen. Daarom willen zij maar een ding van hun ploeg dit seizoen: de 'derbi sevillano' winnen. Koste wat kost.

Sevilla is de baas

Sevilla is al tien jaar de baas in de stad. Op sportief en financieel vlak. Het won in deze periode negen bekers. Waaronder vijf keer de Europa League. Betis won slechts een keer de Spaanse beker en degradeerde zelfs twee keer. Het wist Sevilla ook maar één keer te verslaan in de laatste tien derby's. Nu speelt Sevilla ook nog eens in de Champions League. Van enige gelijkwaardigheid tussen deze twee rivalen is in het komend duel dus geen sprake.

Hernieuwd zelfvertrouwen

Toch gaat Betis met veel vertrouwen naar stadion Ramón Sánchez-Pizjuán. Het had tot vorige week al 30 jaar niet gewonnen bij Valencia. De 2-3 overwinning is dan een opsteker zo vlak voor het belangrijkste duel van het jaar. Na de 6-2 nederlaag bij Barcelona, en de bloedeloze 0-0 tegen Deportivo moesten de Andalusiërs vertrouwen tanken.

Betis heeft een goed team. De club versterkte zich met Ryan Donk en Felipe Gutiérrez. Spits Antonio Sanabria kwam voor aardig wat geld over van AS Roma. De club beschikt nu over scorend vermogen. Bijvoorbeeld met de jonge en creatieve middenvelder Dani Ceballos. Daarnaast heeft het de ervaren doelpuntenmakers Joaquín Sánchez en Rubén Castro (foto) in de gelederen. Sterker nog, Castro voert het Spaanse topscorersklassement aan.