Preview: Real Madrid - Villarreal

Preview: Real Madrid - Villarreal

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
21 september 2016, 20.00 uur
De Koninklijke gaat in eigen huis op recordjacht. Slechts een overwinning scheidt Real van de grootste opeenvolgende zegereeks in La Liga. Maar Villarreal is niet van plan zich zomaar opzij te laten zetten.

De Koninklijke op recordjacht

De Koninklijke presteert als vanouds. Real won dit seizoen alle duels. In La Liga, in de Champions League, in de UEFA Super Cup finale. Het valt vooral op hoe sterk de selectie in de breedte is. Coach Zidane kan naar hartenlust variëren. Raphaël Varane of Pepe, James Rodríguez of Isco, Álvaro Morata of Karim Benzema. Het maakt allemaal niet zo veel uit. En dan heeft de Fransman ook nog Marco Asensio of Lucas Vázquez achter de hand. Wat een luxe voor de Koninklijke. En dat betaalt zich uit. Afgelopen weekend evenaarde Real het record van zestien opeenvolgende competitiezeges van rivaal Barcelona. Tegen Villarreal kan de club het record verbreken. Reken maar dat Cristiano Ronaldo daarbij wil zijn. Afgelopen weekend ontbrak hij nog wegens ziekte.

Wie scoort er voor Villarreal?

Met een gedeelde vierde plek presteert Villarreal dit seizoen goed. El Submarino Amarillo ziet het duel in Estadio Santiago Bernabéu dan ook met vertrouwen tegemoet. Bovendien verloor de club in de laatste drie onderlinge competitieduels maar een keer van Madrid. Er zijn ook vraagtekens. Villarreal scoorde in vier duels pas vijf doelpunten. Het minst van de top zes in Spanje. Dat komt gedeeltelijk door blessures van Roberto Soldado en Cédric Bakambu. De spitsen staan al geruime tijd aan de kant. Het gebrek aan schotkracht is opmerkelijk. De club investeerde afgelopen zomer namelijk fors in de aanval. Met Nicola Sansone (foto), Santos Borré, Denis Cheryshev en Alexandre Pato haalde de club vier nieuwe aanvallers. Van hen weet tot nu toe alleen Sansone het net te vinden.