Preview: Real Madrid - Osasuna

Preview: Real Madrid - Osasuna

Real Madrid op jacht naar records

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14 en op livestream
10 september 2016, 16.00 uur
Tegen Osasuna kan Real Madrid een 55 jaar oud record evenaren. De laatste keer dat de Koninklijke namelijk vijftien competitieoverwinningen op rij wist te boeken was de televisie nog in zwart-wit.
image Kijk Real Madrid - Osasuna gratis!

Kijk Real Madrid - Osasuna gratis!

Beleef Real Madrid - Osasuna met de livestream van Ziggo. En geniet ook van Manchester United - Manchester City, Liverpool - Leicester en FC Barcelona - Deportivo Alavés. Gratis voor iedereen in Nederland!

Naar de livestreampagina

Real Madrid op recordjacht

Het was de tijd dat Real Madrid maar liefst vijfmaal op rij de Europacup I won, de voorloper van de Champions League. Sterspelers als Alfredo di Stéfano, Francisco Gento en Ferenc Puskás speelden in het wit. Onder leiding van coach Muñoz won Real Madrid vijftien competitiewedstrijden op rij. Dat record staat nu 55 jaar later nog. Maar het record loopt nu serieus gevaar. Zidanes dreamteam staat op veertien. Twaalf zeges van vorig seizoen en twee dit seizoen. Osasuna thuis is daarom een unieke kans. Winst betekent meteen ook een perfecte competitiestart. Dat is ook alweer drie jaar geleden.

Osasuna hoopt op een wonder

De promovendus uit Navarra rekent niet op een overwinning in stadion Bernabéu. Het moet de schade vooral beperken. Osasuna verloor de laatste acht competitieduels bij Real. De Koninklijke scoorde in de laatste drie onderlinge duels thuis maar liefst vijftien keer. Toch is een sensationele overwinning van Osasuna niet ondenkbaar. In 2004 won Osasuna met maar liefst 0-3. Niemand kent de spelers nog die dat presteerden. Madrid speelde toen net als nu met grote namen als Roberto Carlos, Figo en Beckham. De Koninklijke verspeelde die dag de koppositie en uiteindelijk het kampioenschap aan Valencia. Maar dat waren andere tijden. Osasuna was een stabiele club op het hoogste niveau. In de afgelopen twee jaar speelde het in de Segunda División. Toch zal niet iedereen bij de Koninklijke er gerust op zijn. Ook trainer Zidane was er namelijk bij in 2004.