Preview: Osasuna Pamplona – Las Palmas

Preview: Osasuna Pamplona – Las Palmas

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
01 oktober 2016, 18.30 uur
Promovendus Osasuna won nog geen duel, terwijl Las Palmas de verrassing is van het seizoen. Het contrast is groot. Los Rojillos (de Roden) hebben wat recht te zetten tegen Las Palmas.

Het nieuwe zelfbewustzijn van Las Palmas

Las Palmas verraste vorig jaar al vriend en vijand. En die lijn heeft het dit seizoen doorgezet. Het gelijkspel tegen Real Madrid was dan wel met wat geluk behaald, maar het tekent de kwaliteiten van de eilandclub. Met spelers als Mauricio Lemos, Kevin-Prince Boateng, Jonathan Viera en Tana speelt het zelfbewust en vol zelfvertrouwen. De 4-1 nederlaag bij Real Sociedad deed daar niks aan af. Die kwam mede tot stand door de vroege rode kaart van sterspeler Kevin-Prince Boateng. Tegen Osasuna keert hij terug van een schorsing. Zonder de ster hield Las Palmas Madrid op een gelijkspel. Dat belooft wat tegen Osasuna.

Osasuna is zoekende

De club uit Navarra heeft, samen met Granada, dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Coach Martín Monreal heeft elk duel zijn opstelling gewijzigd. Op de geblesseerde spelers na heeft de voltallige selectie inmiddels minuten gemaakt. Het lijkt Osasuna simpelweg te ontbreken aan kwaliteit. De club promoveerde afgelopen zomer met de hakken over de sloot. In de competitie eindigden ze op een zesde plek. Net genoeg voor de play-off. Dit seizoen is alleen aanvaller Sergio León een echte versterking. Hij kwam voor €1,7 miljoen over van Elche. De selectie bestaat verder grotendeels uit Spaanse spelers die vooral ervaring hebben op het tweede niveau. De verdediging bestaat bijna geheel uit zelf opgeleide spelers. De grote vraag is welke elf er deze keer worden opgesteld. Hoe dan ook: om te overleven moet Osasuna eindelijk gaan winnen!