Preview: Leganés - FC Barcelona

Preview: Leganés - FC Barcelona

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
17 september 2016, 13.00 uur
De nederlaag tegen Alavés heeft Barcelona pijn gedaan. Het bleek niet opgewassen tegen de promovendus. Leganés mag de borst nu natmaken, want Barça wil de bittere smaak wegspoelen.

Catalanen in shock

Jasper Cillessen zag zijn debuut bij Barcelona in het water vallen. Hij kon niet voorkomen dat zijn nieuwe club thuis verloor van promovendus Alavés. In een slecht gevuld Nou Camp verloren de Catalanen voor het eerst na zeven competitieoverwinningen op rij. En die nederlaag kwam hard aan. Al leken de spelers en coach na afloop snel over de flater heen te willen stappen. Toch lijkt er meer aan de hand. Uit bij Bilbao schoten de Catalanen slechts drie keer op doel. Tegen Alavés lukte dat nog maar twee keer. Ook de ingevallen Messi, Luis Suárez en Iniesta konden het tij niet keren. Met twee duels tegen Madrileense clubs op het programma staat er meer op het spel dan alleen de zes punten. Volgende week wacht Atlético. Maar eerst moet Barça in Madrid winnen van promovendus Leganés.

Droomstart voor Leganés

Na drie speelronden staat Leganés op een keurige elfde plek. En dat na twee lastige uitwedstrijden en een thuiswedstrijd tegen Atlético. De 2-1 nederlaag bij Sporting de Gijón was onnodig. Los Pepineros lieten zien dat ze prima mee kunnen komen op het hoogste niveau. Doelman Serantes werd zelfs uitgeroepen tot speler van de maand in Spanje. Tegen Barcelona zal Leganés compact spelen en loeren op een uitbraak. Voor de Catalanen is het de eerste keer dat ze in de competitie in het Estadio Municipal de Butarque spelen. Daar is het moeilijk scoren zo weet Atlético Madrid. Zij kwamen niet verder dan 0-0. Het stadion is allang uitverkocht. Is Leganés in staat om opnieuw te stunten?