Preview: Las Palmas - Real Madrid

Preview: Las Palmas - Real Madrid

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
24 september 2016, 20.45 uur
De 'topper' dit weekend vindt plaats op Gran Canaria. Na het onverwachte puntverlies tegen Villarreal wil Real een nieuwe zegereeks beginnen. Maar dat het op de eilanden spookt weet Madrid maar al te goed.

Goed nieuws en slechts nieuws voor Las Palmas

Las Palmas is gehavend. De club verloor bij laagvlieger Real Sociedad. Daar bleef het niet bij. Het verloor ook sterspeler Boateng. De Ghanees met Duitse roots kreeg een rode kaart. Zo mist hij uitgerekend het duel tegen Real Madrid. Een enorme aderlating. De terugkeer van spelmaker Jonathan Viera is wel een opsteker. In het laatste onderlinge competitieduel maakte Las Palmas het de Koninklijke heel moeilijk. Pas vlak voor tijd scoorde Real toen de winnende treffer.

Domper voor Real Madrid

Na zestien opeenvolgende competitiezeges ging het mis. Real Madrid was een duel verwijderd van een Spaans record. Nog nooit won een team in La Liga zeventien keer op rij. Dat Madrid rivaal Barcelona evenaarde met zestien overwinningen is een doekje voor het bloeden. Toch was er ook goed nieuws. Ondanks het puntverlies tegen Villarreal bleef Real koploper. Zaterdag verdedigt de Koninklijke de koppositie op het eiland. Reken maar dat alle sterren erbij zijn. Het supertrio Benzema, Bale en Cristiano is weer compleet.

Madrileense trauma's op de Canarische eilanden

In de jaren '90 was CD Tenerife de beste club van de Canarische eilanden. In 1992 wist de hele wereld dat: de club ontnam Leo Beenhakkers Real Madrid de landstitel. En dat op de allerlaatste speeldag. Alsof dat niet genoeg was deed Tenerife het een jaar later gewoon weer. Madrid verliet het eiland met een trauma. In de vijf onderlinge duels daarna wist Madrid slechts een keer te winnen.