Preview: Las Palmas - Málaga

Preview: Las Palmas - Málaga

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
17 september 2016, 20.45 uur
Las Palmas gaat hard: al tien keer gescoord, sterspeler Boateng in de gelederen en de beste seizoenstart in twintig jaar. Málaga is dit seizoen aangeslagen wild. Een mooie prooi voor Los Amarillos?

Las Palmas op volle kracht

Het is lang geleden dat de ploeg uit Gran Canaria in de top tien eindigde. De vette jaren lagen tussen 1964 en 1988. In die tijd werd de club zelfs een keer zesde. Maar toen was Jimmy Carter nog president van de VS. Las Palmas wil dat oude succes evenaren of zelfs verbeteren. En ze zijn aardig op weg. De ploeg staat na drie speeldagen op een gedeelde vierde plek. Een overwinning op Málaga brengt het puntentotaal op negen. De voortekenen zijn positief. Kevin-Prince Boateng en creatieve spelmaker Jonathan Viera misten het laatste duel vanwege blessures. Tegen Málaga zijn ze er waarschijnlijk weer bij. Los Amarillos beginnen op volle kracht.

Wie houdt de deur dicht bij Málaga?

Spelen op Gran Canaria voelt voor Spaanse ploegen als spelen in het buitenland. Málaga is voor Las Palmas de dichtstbijzijnde club op het hoogste niveau. Maar toch moet de club 1.400 kilometer reizen. Dat is ongeveer de afstand van Amsterdam naar Boedapest. Maar dat mag geen excuus zijn. Málaga heeft de punten hard nodig. Met twee punten uit drie wedstrijden bungelen de Andalusiërs onderin. De ploeg moet vooral defensief verbeteren. Met vijf tegendoelpunten is Málaga slecht begonnen. En juist centraal achterin had het team zich versterkt. Met Diego Llorente, Bakary Koné, Juankar en Villanueva kwam er vers bloed. Koné komt terug van een blessure. Tegen Las Palmas moet het duo Diego Llorente-Koné het fort dus bewaken. We zullen zien hoe dat uitpakt.