Preview: FC Barcelona - Deportivo Alavés

Preview: FC Barcelona - Deportivo Alavés

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14 en op livestream
10 september 2016, 20.30 uur
Alavés wist zelfs Barcelona ooit eens te verschalken. De Basken verrasten toen Louis van Gaal en de zijnen in Nou Camp met 0-1. Dat zal niet zo snel nog eens gebeuren.
image Kijk FC Barcelona - Deportivo Alavés gratis!

Kijk FC Barcelona - Deportivo Alavés gratis!

Beleef FC Barcelona - Deportivo Alavés met de livestream van Ziggo. En geniet ook van Manchester United - Manchester City, Liverpool - Leicester en Real Madrid - Osasuna. Gratis voor iedereen in Nederland!

Naar de livestreampagina

Van zes Nederlanders in het veld, naar één op de bank

Barcelona was al nauwelijks te stoppen. En dit seizoen zijn de Catalanen alleen maar sterker geworden. Barça gaf bijna € 125 miljoen uit om de selectie te verbreden. De meeste nieuwe spelers zullen vooral de reservebank warmhouden. Dat geldt zeker voor spits Paco Alcácer. De Catalanen hebben eindelijk een stand-in gevonden voor de aanvallende tridente MSN: Messi, Neymar, Suarez. De laatste keer dat Barcelona thuis verloor van Alavés was in 1999/2000. Dat was meteen ook de enige keer. Toen trad Barça aan met vier Nederlanders in de basis (Reiziger, Zenden, Cocu en Kluivert). In de rust bracht coach Louis van Gaal Bogarde en Ronald de Boer ook nog in. Zaterdag is er slechts één Nederlander: Jasper Cillessen. En die zit waarschijnlijk op de bank.

De terugkeer van el Glorioso

Ook voor Alavés is er veel veranderd in de afgelopen zestien jaar. Het speelde een Europese finale in 2001, degradeerde naar het derde niveau en was bijna failliet. Na tien jaar afwezigheid speelt Alavés dit seizoen weer op het hoogste niveau. Met veel onbekende spelers. Nederlandse kijkers herkennen waarschijnlijk alleen Christian Santos (ex-NEC). Toch staat er een team. Een team dat een punt pakte bij Atlético. Dan moet je wel van goeden huize komen. Thuis speelde Alavés gelijk tegen Sporting Gijón. De Basken zijn dit seizoen dus zelfs nog ongeslagen. Een nieuwe Europese finale is voorlopig een verre droom. Net als winnen in Nou Camp.