Preview: FC Barcelona - Atlético Madrid

Preview: FC Barcelona - Atlético Madrid

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
21 september 2016, 22.00 uur
De balkunstenaars uit Catalonië nemen het woensdagavond op tegen de Madrileense matrassenmakers ('Los Colchoneros'). Individualistisch hogeschoolvoetbal tegen Simeones strijderscollectief.

MSN op dreef

Barcelona beging vorige week een misstap tegen Alavés. Het verloor thuis met 1-2. Genoeg om alle supersterren wakker te schudden. Messi, Suárez (foto) en Neymar hebben de verrassende nederlaag inmiddels van zich af gespeeld. In de Champions League werd Celtic slachtoffer van de Catalaanse eerzucht: zeven tegen nul. Vervolgens walste Barça in de competitie ook nog met 5-1 over het kleine Leganés heen. De Catalanen treden dus met veel zelfvertrouwen aan tegen Atlético. En helemaal omdat ze in de laatste acht onderlinge duels zeven keer wonnen. Bij Atlético hebben ze waarschijnlijk slapeloze nachten van Lionel Messi. De Madrilenen zijn namelijk zijn favoriete tegenstander. De Argentijn legde er de afgelopen jaren al 25 in tegen los Colchoneros.

Is er leven na Diego Simeone?

Diego Simeone is het gesprek van de dag in het rood-wit-blauwe deel van Madrid. Afgelopen week lekte uit dat de coach zijn contract met twee jaar heeft ingekort. Dat voedt geruchten over een aanstaand vertrek van El Cholo. Tal van Europese topclubs dingen naar zijn hand. De Argentijn is zeer succesvol met Atlético. Hij won onder meer een landstitel en speelde twee Champions League-finales. Dit seizoen gaat het iets minder. In de Champions League won Atlético met geluk van PSV. In de competitie won het pas op de derde speeldag voor het eerst. En dan is Messi's Barcelona ook nog een angstgegner.

In de competitie won Atlético voor het laatst in 2010 van Barça. Een competitieoverwinning in Camp Nou dateert zelfs al van tien jaar geleden. Maar de Madrilenen zijn hoopvol. Ze wipten de Catalanen al twee keer uit de Champions League. Zelfs afgelopen april nog met een 2-0 overwinning.