Preview: Deportivo La Coruña – Sporting Gijón

Preview: Deportivo La Coruña – Sporting Gijón

EVENEMENT IS GEWEEST
kanaal 14
01 oktober 2016, 20.45 uur
De strijd om het noordwesten van Spanje barst zaterdag los in A Coruña. Sinds enkele jaren is er grote rivaliteit tussen de clubs. Ook nu is de druk hoog. Er moet worden gewonnen!

Wie scoort er voor Depor?

Dat Ryan Babel bij Deportivo tekende was geen verrassing. De Galiciërs begonnen namelijk zwak aan het seizoen. En dat komt vooral door het gemis aan goals. Vorig seizoen scoorde Lucas Pérez zeventien keer. Maar hij vertrok naar Arsenal. Zijn vervanger Joselu raakte meteen geblesseerd. Depor scoorde in totaal drie goals. Dat is de slechtste score sinds 1966. Het resultaat tot nu toe: drie keer verlies, een zege en twee keer gelijk spel. Het goede nieuws is dat verdediger Sidnei terug keert na blessureleed.

Massale steun voor Sporting

Ook dit jaar beloven de wedstrijden tussen Deportivo en Sporting een fantastische sfeer. De noordelijke derby is nieuw leven ingeblazen sinds 2008. Dat jaar promoveerde Sporting weer naar het hoogste niveau. Duizenden fans reizen over en weer hun clubs achterna. Waarschijnlijk reizen 4.000 Sporting-supporters naar Riazor. En met grote verwachtingen. Deportivo kan namelijk al tien wedstrijden winnen van Sporting. De laatste thuiswinst voor Deportivo tegen Sporting is zelfs al bijna negentien jaar geleden. Het gebrek aan stootkracht bij de Galiciërs komt Los Rojiblancos (de rood/witten) goed uit. Met vijftien tegendoelpunten hebben ze namelijk de meest gepasseerde verdediging van Spanje. Zowel Atlético als Barcelona scoorden una manita (een handvol goals). En door het verlies bij Celta heeft Sporting nu driemaal op rij verloren. Ook coach Abelardo moet dus met zijn team weer eens punten pakken.

Vorig seizoen won Sporting met 2-3 bij Deportivo in een sensationele wedstrijd. Die stand was al voor rust bereikt: