Preview: Betis Sevilla - Real Madrid

Preview: Betis Sevilla - Real Madrid

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
15 oktober 2016, 20.45 uur
De Koninklijke reist niet met een lekker gevoel af naar Zuid-Spanje. Het heeft al vier duels op rij niet gewonnen bij Betis. Zinedine Zidane won er zelfs nog nooit. Waarom zou dat nu wel lukken?

Real Madrid heeft wat recht te zetten

Zidane doet het dit seizoen niet veel beter dan zijn voorganger Rafa Benítez vorig seizoen. Ook hij haalde toen vijftien punten uit zeven wedstrijden. Zijn lot blijft Zidane voorlopig nog bespaard. Tegen Betis hoopt de Fransman de ban te breken. Als speler van Real Madrid wist hij er in vier duels niet te winnen. Dat is als coach ook nog niet gelukt. Niet zo gek. De Koninklijke heeft het er zelden gemakkelijk. Betis won twee van de laatste zes wedstrijden en het bleef eenmaal gelijk. Real Madrid mist komend duel belangrijke spelers: Sergio Ramos, Casimero en Modrić zijn geblesseerd. Misschien dat Ronaldo de ban breekt voor de Koninklijke. Hij wil ook in de Liga weer scoren, want hij staat nog maar op een treffer. Adel verplicht. En dat geldt niet alleen voor de Koninklijke.

Wat moet Zidane nog doen om te winnen bij Betis?

Zelfs het scoren van een fabelachtig doelpunt leidt niet altijd tot een zege. In 1995 scoorde Zidane vanaf 35 meter voor Bordeaux in de UEFA Cup. Toch won Betis met 2-1.

Betis presteert ondermaats

Coach Gustavo Poyet heeft de ideale formule nog steeds niet gevonden. De resultaten zijn tot nu wisselend. De 2-3 zege bij Valencia was een hoogtepunt. De 6-2 bij FC Barcelona was een pijnlijke afstraffing. Aan de selectie zou het niet mogen liggen. Betis beschikt over tal van internationals zoals Felipe Gutiérrez (Chili), Roman Zozulya (Oekraïne) en Musonda (Belgie u21). Voorin lopen dan ook nog Rubén Castro en Alex Alegría (foto rechts). Zij verlengden hun contracten. Misschien dat Castro dat zaterdag met een doelpunt kan vieren. Thuis is dat de alltimetopscorer van Betis nog niet gelukt tegen Real Madrid.