Preview: Atlético Madrid - Granada

Preview: Atlético Madrid - Granada

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
15 oktober 2016, 18.30 uur
Stadion Vicente Calderón is het decor voor een duel van contrasten. De koploper neemt het op tegen de hekkensluiter. Terwijl Atlético amper goals tegen krijgt, incasseerde Granada de meeste.

Atlético dendert door

Atlético is net een diesellocomotief. De Madrilenen begonnen moeizaam aan het seizoen met teleurstellende gelijkspelen. Inmiddels razen Los Colchoneros onhoudbaar door. De ploeg leidt zowel in de competitie als in de Champions League. Het geheim zit in de defensie. In de laatste acht wedstrijden wist alleen Barcelona-middenvelder Rakitic tegen te scoren. In de filosofie van trainer Simeone heeft elke speler ook verdedigende taken. Spaans international Koke belichaamt dit. Hij is de steunpilaar van Simeone die zorgt voor de verbinding tussen de verdediging en de levensgevaarlijke aanval. Tegen Granada wil Atlético thuis een feestje vieren. Calderón bestaat namelijk vijftig jaar en het is ook nog eens El Día de las Peñas (de fanclubdag).

Scoren als een diesel

Atlético moet ook scorend op stoom komen. De ploeg scoort namelijk vooral in de tweede helft: elf van de veertien competitiegoals. Slecht nieuws voor Granada. Dat incasseerde juist twaalf van de zestien tegengoals na rust.

Kind van de stad moet Granada redden

De indrukwekkende vorm van Atlético staat in schril contrast met die van Granada. De nummer laatst van Spanje wacht niet alleen nog op de eerste zege, maar heeft ook een verdediging die zo lek is als een mandje. De zestien tegengoals waren reden om coach Paco Jémez te ontslaan. Lucas Alcaraz nam het over. Hij is kind van de stad en kwam als speler al uit voor Granada. Hij leidde de club ook al eerder als coach. Met Alcaraz aan het roer stonden de Andaluciërs in de Primera División nog nooit op een degradatieplek. Dat biedt hoop. Granada kan wel een talisman gebruiken. De club weet in Estadio Vicente Calderón namelijk al 57 jaar niet te winnen.