Preview: Atlético Madrid - Sporting Gijón

Preview: Atlético Madrid - Sporting Gijón

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
17 september 2016, 16.15 uur
Na een matige start heeft Atlético de vorm terug. Maar Sporting is op dreef. En dit seizoen winnen de kleintjes van de groten. Denk aan Alavés. De mannen van Simeone zijn dus gewaarschuwd.

Verdediging als een huis

Na vier wedstrijden spreken de doelcijfers van Atlético voor zich. Alleen Alavés wist in blessuretijd een doelpunt te scoren tegen Simeones vechtmachine. Leganés, Celta en PSV scoorden niet. De defensie staat net als vorig seizoen weer als een huis. Doelman Jan Oblak (foto) incasseerde toen slechts achttien doelpunten. Een evenaring van het keepersrecord van Deportivo's Liaño uit 1994. Tegenhouden is een ding, maar er moet ook gescoord worden. Los Colchoneros (de matrassenmakers) speelden al twee keer gelijk. Na Sporting wacht Barcelona. De achterstand op de concurrentie mag niet te veel oplopen.

Het duurde even...

Sporting reist vanuit Asturië vol zelfvertrouwen af. De club redde vorig seizoen het vege lijf op de laatste speeldag. Met zeven punten uit drie wedstrijden beleeft de club op dit moment de beste seizoenstart sinds 1980. En voor het eerst in 24 jaar bleef Sporting de eerste drie wedstrijden ongeslagen. Coach Abelardo evenaart daarmee zijn leermeester, Bert Jacobs. Hij was verdediger onder de Nederlanderse trainer.

Dit seizoen heeft Abelardo al snel een vaste formatie gevonden. Tot nu toe heeft hij maar een keer een basisspeler gewijzigd. Amorebieta zorgt samen met jeugdinternational Jorge Meré voor rust achterin. In de aanval heeft de Kroatische aanvaller Duje Cop snel zijn plek gevonden. Madrid-huurling Burgui ondersteunt hem. Sportings doelstelling voor zaterdag is ambitieus: voor het eerst sinds 1987 op het hoogste niveau weer winnen bij Atlético.