De belofte: Marco Asensio

De belofte: Marco Asensio

Vleugje oranje in Madrid

Komend seizoen zien we toch een vleugje oranje bij Real Madrid: Marco Asensio Willemsen. Vorig jaar nog verhuurd aan Espanyol. Nu oogst het half-Nederlandse talent vooral lof.

Nederlandse roots

Marco Asensio werd in 1996 geboren uit een Baskische vader, Gilberto Asensio, en een Nederlandse moeder, Marijke Willemsen. Zidane en Del Bosque lopen inmiddels weg met de half-Nederlandse middenvelder. En hij doet zijn voornaam eer aan. Zijn ouders vernoemden hem namelijk naar Marco van Basten.

Opgegroeid op Mallorca

In 2013 maakte Asensio als 17-jarige zijn debuut voor Real Mallorca. Hij speelde twee seizoenen in de Segunda División waarna Real Madrid hem in 2015 kocht. Het seizoen maakte hij op Mallorca af. Vorige jaar leende Madrid hem uit aan Espanyol. In Barcelona was hij een belangrijke speler voor de Catalanen die net niet degradeerden. Asensio scoorde vier goals als aanvallende middenvelder. Daarnaast creëerde hij veel mogelijkheden voor medespelers. Madrid-coach Zidane geeft hem deze zomer een kans om zich te bewijzen bij Real Madrid. En die kans grijpt hij.

Al Spaans international

Vicente del Bosque was de Spaanse bondscoach toen Asensio in mei 2016 zijn debuut maakte voor het Spaanse elftal. De inmiddels vertrokken bondscoach noemt Asensio 'het grootste talent van het Spaanse voetbal'. Danny Blind, bondscoach van het Nederlands elftal, had het graag anders gezien. Hij sprak eerder al met Asensio over een uitnodiging voor Oranje. Maar de speler bedankte voor de eer.

Vechten voor zijn plek

Asensio heeft als doelstelling om komend seizoen bij Real Madrid te blijven. Zijn coach Zidane is erg tevreden over zijn vooruitgang. Maar een plek in de Madrid-selectie betekent dat er een grote speler zal moeten vertrekken. In de Spaanse media circuleren de namen van Isco en James Rodríguez. De Colombiaanse middenvelder Rodríguez werd in 2014 voor € 80 miljoen gekocht. Tot nu toe weigert Real Madrid om hem weer te verkopen. Maar Asensio komt er aan. In de voorbereiding maakte hij grote indruk tegen Paris-Saint Germain en Chelsea. Zeer waarschijnlijk is hij het komend seizoen een van de nieuwe blikvangers bij De Koninklijke.

Paspoort
Naam Marco Asensio Willemsen
Nationaliteit Spaans (en Nederlands)
Geboren 21 januari 1996, Palma de Mallorca (E)
Leeftijd 20
Lengte 1,80 meter
Huidige club Real Madrid
Positie aanvallende middenvelder, vleugelspeler
Rugnummer 20
Favoriete voet linker
Jeugdclubs Real Mallorca B
Debuut Real Sociedad - Real Madrid (21 augustus 2016, Anoeta)
Instagram /marcoasensio10
Twitter @marcoasensio10