Live: Granada - Villarreal

Live: Granada - Villarreal

Villarreal heeft nog een appeltje te schillen met Granada.

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
20 augustus 2016, 20.15 uur
Villarreal heeft nog een sappig appeltje te schillen met Granada. De Andalusiërs zouden namelijk een rol hebben gespeeld in het degradatiedrama van Villarreal een paar jaar eerder.

Kopje onder

Villarreal degradeerde in 2012 uit de hoogste Spaanse divisie. De club die bekend staat als El Submarino Amarillo (de gele duikboot), ging op de laatste speeldag dat jaar kopje onder. Zelf verloor het vlak voor tijd met 0-1 van Atlético. En omdat Rayo Vallecano in blessuretijd het winnende doelpunt scoorde tegen Granada (1-0), degradeerde Villarreal. De club vermoedde kwade opzet. Het doelpunt van Rayo was niet alleen buitenspel, Granada leek het ook nog eens heel makkelijk weg te geven. Villarreal zint daarom op wraak.

Weer terug aan de top

Inmiddels is de club weer terug aan de top: in Spanje én in de Champions League. Verantwoordelijke voor dat succes was coach Marcelino. Des te verrassender is het dat hij vorige week opstapte. Aan zijn opvolger Fran Escribá nu dus de taak om de goede resultaten voort te zetten. Voorlopig moet hij het in ieder geval doen zonder de geblesseerde Soldado. Daarnaast verkocht Villarreal belangrijke spelers als Denis Suárez en Eric Bailly. Met de aanwinsten Soriano en Cheryshev moet hij waarschijnlijk weer mee kunnen draaien in de top.

Houdiniacts in Andalusië

Voor Granada was het een bewogen zomer. Een Chinees bedrijf nam de club over, Paco Jémez trad aan als coach en de hele aanvalslinie vertrok. Waaronder spits Youssef El Arabi, clubtopscorer aller tijden. Met de Mexicaan Ochoa hebben de Andalusiërs wel een nieuwe doelman. Coach Jémez rekent op nog meer versterkingen. Granada maakt zich namelijk op voor weer een jaar degradatievoetbal. Tot nog toe wist Granada keer op keer te ontsnappen. Vaak was dat op de laatste speeldag. Lukt het ze komend seizoen weer?

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.