Het dilemma van Barça

Het dilemma van Barça

Wie wordt de back-up voor MSN?

Met Messi, Suárez en Neymar heeft FC Barcelona misschien wel de sterkste voorhoede in de voetbalgeschiedenis. Maar wat als een van de magische tridente geblesseerd raakt?

Barcelona is dringend op zoek naar een topper die bereid is op de bank te gaan zitten. Dat blijkt nog een hele opgave.

Nolito was favoriet

Begin er maar aan: de wereldspelers Messi, Suárez en Neymar vervangen. Alle drie hebben ze zo hun kwaliteiten. Munir El Haddadi (20) vervult nu de rol van stand-in, maar de jongeling is nog niet toe aan het grote werk. Nolito was een serieuze optie. De Spaanse international heeft een verleden bij Barcelona maar verkoos Manchester City boven een rentree bij de Catalanen. De doorslag voor de 29-jarige aanvaller gaf Pep Guardiola, die dit seizoen bij City aan het roer komt te staan.

Gameiro en Bacca bedanken ook

De Spaanse media linkten vervolgens Sevilla-spits Kevin Gameiro aan Barça. Maar de koele Franse afmaker heeft getekend bij Atlético. Ook AC Milan-spits Carlos Bacca heeft geen trek in een rol als stand-in. Hij kiest voor een hereniging met zijn voormalige coach Unari Emery bij Paris-Saint Germain. Andere namen zoals Ousmane Dembelé (naar Borussia Dortmund), Ben Arfa (naar Paris-Saint Germain) en Atlético-spitsen Ángel Correa en Luciano Vietto (naar Sevilla) kan Barça ook doorstrepen.

Lucas Pérez dan?

Barcelona hengelt nu naar Deportivo-spits Lucas Pérez (27). Afgelopen seizoen goed voor zeventien goals voor de middenmoter uit La Coruña. De afkoopsom van € 20 miljoen is te overzien voor de Catalanen. Maar kan de speler leven met zo weinig speeltijd in het vooruitzicht? Als bankzitter bij Barcelona maakt hij minder kans op een selectieplaats voor het Spaanse nationale elftal. Pérez speelt bovendien voor zijn droomclub in zijn geboortestad. Hij zal dus niet zo gauw willen vertrekken. Deportivo is dan ook druk bezig zijn contract open te breken.

Dilemma

Dat al deze spelers het aanbod weigeren illustreert het dilemma van Barcelona: waar vind je nog een goede en ervaren spits die ook nog eens niet te veel kost? Voor nu moeten de Catalanen het nog doen met de jonge El Haddadi. De zoektocht wordt vervolgd.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.