Alle grote spelers blijven in Spanje

Alle grote spelers blijven in Spanje

Waaronder de tien meest scorende doelpuntmakers

De Spaanse competitie wordt ook wel La Liga de las Estrellas (sterrencompetitie) genoemd. Passende naam, want ook komend seizoen geniet je weer van ladingen topspelers!

De sterren blijven

Bale, Benzema, Griezmann, Iniesta, Messi, Neymar, Ronaldo, Suárez… In het nieuwe seizoen zijn de grootste internationale sterren wederom te zien op de Spaanse velden! Het grote geld van de Premier League heeft ze niet kunnen verleiden tot een transfer. Ze zijn zelfs niet in het geruchtencircuit genoemd om een stap te maken. Een grote naam die wél de Spaanse competitie verlaat is Dani Alvés. De verdediger verlaat FC Barcelona voor een nieuw avontuur bij Juventus.

Atlético en Barcelona versterken selecties

Zoals elk seizoen trekken de grootste clubs de grootste namen aan. Deze zomer is het vooral Atlético dat zich versterkt. Zo heeft het aanvaller Nicolás Gaitán voor € 25 miljoen binnengehaald. En ook voor de Kroatische EK-deelnemer Vrsaljko is diep in de buidel getast: € 16 miljoen. FC Barcelona gaat op de Franse toer met internationals Umtiti en Lucas Digne. Real Madrid houdt zich voorlopig koest en haalde alleen aanvaller Morata terug uit Italië. De grootste sensatie op transfergebied is de komst van Kevin-Prince Boateng bij Las Palmas.

Aansprekende binnenlandse transfers

De transfer van Kevin Gameiro van Sevilla naar Atlético is de grootste binnenlandse klapper. Atléti telde maar liefst € 36 miljoen neer voor de Franse aanvaller. De Argentijn Luciano Vietto bewandelt de omgekeerde weg. Verder haalde FC Barcelona de Portugese middenvelder André Gomes bij Valencia voor € 35 miljoen. En kocht Real Betis Sevilla aanvaller Sanabria voor € 8 miljoen. Hij speelde vorig seizoen voor Sporting de Gijón.

Ook de topscorers blijven

Van de twintig topscorers van het vorige seizoen blijven er achttien in Spanje. Alleen Nolito (naar Manchester City) en El-Arabi (van Granada naar Qatar) verlaten de Spaanse competitie. Naast de grootste sterren blijven spelers als Aduriz, Lucas Pérez, Alcácer, Agirretxe en Bakambu dus ook in La Liga. Kortom, de Spaanse competitie blijft op volle oorlogssterkte!

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari - 20.00 uur

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

BLØF

Zaterdag 10 maart

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.