Start 2e seizoenshelft Primera División

Start 2e seizoenshelft Primera División

Van 6 tot en met 8 januari

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
06 januari 2017, 20.45 uur
Op 6 januari bijten Deportivo en Espanyol alweer het spits af voor deel twee van de competitie. En laat 6 januari nou net de dag van de Reyes Magos zijn. Wie geeft wie een cadeautje?

Spaanse kinderen kijken op 6 januari vol verwachting uit naar de Reyes Magos, de Drie Koningen. Als ze het hele jaar braaf zijn geweest worden ze overladen met cadeautjes en snoep. De volwassenen kijken op die dag vooral uit naar het begin van de tweede helft van de competitie. Want achttien dagen zonder competitievoetbal. Dat is afzien voor de gemiddelde Spanjaard.

De meeste clubs mogen het zo na de feestdagen nog rustig aandoen. Alleen Barcelona moet meteen vol aan de bak. Messi en consorten reizen zuidwaarts over de Autovía del Mediterráneo naar Villarreal. Ook Sevilla en Real Sociedad hebben een zware tegenstander aan elkaar. Een week later mag Sevilla aantreden tegen Real. Het is te hopen dat de Andalusiërs de nodige goede voornemens hebben voor 2017.

Check de tv-gids om te zien waar we welke wedstrijden live uitzenden:

Real Madrid - Granada | 7 januari 13.00 uur

Live op kanaal 14 – Real kwam in de laatste speelronde voor de winterstop niet in actie, maar won dat weekend in Japan wel het WK voor clubs. Ondanks dat de Koninklijke een wedstrijd minder gespeeld heeft, staat het drie punten voor op Barcelona. Bij de hervatting van het seizoen stuiten Cristiano Ronaldo en co op het nietige Granada. De Andalusiërs wisten pas een keer te winnen en staan op de negentiende plaats. Op papier een eitje voor Real.

Eibar – Atlético Madrid | 7 januari 16.15 uur

Atleti kende een wisselvallige eerste seizoenshelft. Het wil de fans in de rest van de competitie iets meer verwennen. Eibar deed het juist onverwacht goed. De club is bezig aan het derde seizoen ooit op het hoogste niveau in Spanje en staat met slechts vijf punten minder dan Atlético knap op de achtste plek. Zit er een verrassing in voor Eibar?

Real Sociedad – Sevilla | 7 januari 20.45 uur

Live op kanaal 14 – Dit belooft ook een lekker duel te worden. Beide clubs vinden we terug in de top vijf van de competitie en vooral Sevilla zit Real Madrid en FC Barcelona op de hielen. De Sevillanen staan slechts een punt achter Barça en hopen stiekem op de landstitel, de tweede ooit. Real Sociedad wil na het mislukte Champions League-avontuur in 2013/2014 weer eens Europees voetbal halen. Het lijkt goed op weg.

Villarreal – FC Barcelona | 8 januari 20.45 uur

Live op kanaal 14 – Villarreal timmert aardig aan de weg en staat op de vierde plaats. Het wist dit seizoen onder andere Real op 1-1 te houden in Bernabéu en heeft thuis tegen Barcelona in principe niets te verliezen. Barça weet dat het er alles aan moet doen om te winnen. Het wil Real Madrid in het vizier houden en moet tegelijkertijd oppassen dat concurrent Sevilla de tweede plaats niet overneemt.

Bekijk ook alvast de tussenstand en de topscorers van de Primera División.

image Programma speelronde 17

Programma speelronde 17

  • 6 januari 20.45 uur: Espanyol - Deportivo
  • 7 januari 13.00 uur: Real Madrid - Granada
  • 7 januari 16.15 uur: Eibar - Atlético Madrid
  • 7 januari 18.30 uur: Celta de Vigo - Málaga
  • 7 januari 20.45 uur: Real Sociedad - Sevilla FC
  • 8 januari 12.00 uur: Athletic Bilbao - Alavés
  • 8 januari 16.15 uur: Real Betis - Leganés
  • 8 januari 18.30 uur: Las Palmas - Sporting Gijón
  • 8 januari 20.45 uur: Villarreal - FC Barcelona 
  • 9 januari 20.45 uur: Osasuna - Valencia