Preview: West Ham United - Southampton
?

Preview: West Ham United - Southampton

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
25 september 2016, 17.00 uur
Soms is de aanval de beste verdediging. West Ham United wil thuis voor 50.000 toeschouwers de slechte reeks beëindigen. De lekke defensie van de Hammers tegen de moeilijk scorende Saints.

De Hammers moeten de boel dichttimmeren

West Ham begon ambitieus aan het seizoen. Een nieuw stadion, meer dan 50.000 seizoenkaarthouders en grote aankopen. Na vijf speeldagen staat de Londense ploeg op een degradatieplek. West Ham is bezig aan een heel slechte serie. De club verloor vier van de laatste vijf duels. Doelpunten worden kinderlijk eenvoudig weggegeven. Daarom veranderde coach Slaven Bilić voor het laatste duel zijn verdediging op twee plekken. Zonder succes. West Brom, toch al geen doelpuntenmachine, scoorde vier keer. De Hammers incasseren al drie duels op rij minimaal drie tegendoelpunten. Alleen nummer laatst Stoke City kreeg meer goals tegen. Lukt het de Hammers de boel achterin dicht te timmeren?

Southampton komt eraan

De ploeg van Virgil van Dijk en Jordy Clasie (op foto rechts) stelt tot nu toe teleur. Afgelopen seizoen haalde Southampton met coach Ronald Koeman nog Europees voetbal. Dit jaar wonnen de Saints pas één competitieduel. Dat was afgelopen weekend tegen Swansea. Toch zijn er verzachtende omstandigheden voor coach Claude Puel. De club verloor afgelopen zomer weer zijn beste spelers. Bovendien heeft Southampton een zwaar programma achter de rug. Voor verlies tegen Manchester United en Arsenal hoeven de Saints zich niet te schamen. Defensief heeft Puel het goed staan. Met Virgil van Dijk en de Portugese Europees kampioenen José Fonte en Cédric Soares staat er een sterk blok. Het probleem ligt vooral voorin. De Saints komen moeilijk tot scoren. Slechts vier goals in vijf duels. De lekke defensie van de Hammers biedt kansen.