Preview: Tottenham – Manchester City

Preview: Tottenham – Manchester City

EVENEMENT IS GEWEEST
kanaal 14
02 oktober 2016, 15.15 uur
Guardiola freewheelt met City naar de titel. Maar naaste belager Tottenham kan de motor laten haperen. In de laatste zes onderlinge competitiekrakers werd maar liefst 26 keer gescoord. Dit wordt smullen!

Happy Days bij Tottenham

De beste aanval in de Premier League tegen de beste verdediging. City scoort gemiddeld drie keer per duel. Maar Tottenham's doel zit potdicht. De Spurs kregen er nog maar drie tegen. En dat is maar goed ook. Want voorin hebben de aanvallers het vizier nog niet op scherp. Tottenham scoorde zelf pas tien keer in zes duels. Spits Harry Kane zelfs nog maar twee keer. En nu is hij ook nog eens geblesseerd. Zijn vervanger heet Vincent Janssen. Maar de Oranje-spits moet zijn eerste competitiegoal nog maken.

De Spurs zitten City op de hielen. Bij winst is het verschil nog maar een punt. Bij Tottenham zijn ze op alle vlakken bezig aan een inhaalrace. De club wil definitief meedoen met de grote jongens. De Spurs zijn erin geslaagd de basis van de succesvolle ploeg langer aan zich te binden. Tal van spelers verlengden recent hun contracten. Waaronder toptalent Alli en spelverdeler Eriksen. Manager Pochettino verlengde al eerder. Er bloeit iets moois op bij de Spurs.

Kan Pep zonder De Bruyne?

Tien duels, tien overwinningen. Zonder een prijs te pakken heeft Guardiola al een plekje verworven in de clubgeschiedenis. De beste start ooit voor een City-manager. Het gelijkspel in de Champions League tegen Celtic deze week mocht de pret niet drukken. Tottenham is een nieuwe test. Maar dan zonder Kevin de Bruyne. Hij is geblesseerd. Het gemis van de Belgische spelverdeler is een aderlating. Hij is tot nu toe de beste speler in de Premier League.

Sterling blinkt uit

Raheem Sterling is herboren onder Guardiola. Vorig seizoen kampte hij met een vormdip. Maar nu schittert hij als nooit tevoren. De international kreeg het volle vertrouwen van Pep en beschaamde dat niet. Zoals tegen Swansea:

Bij Tottenham-City wordt altijd veel gescoord. De 6-0 nederlaag in 2013 was een dieptepunt voor de Spurs. Maar vorig seizoen haalde Tottenham zijn gram: 4-1. Het rijtje met uitslagen tussen beide rivalen tot nu toe:

Speeldatum Eindstand
14-02-16 Manchester City - Tottenham 1-2
26-09-15 Tottenham - Manchester City 4-1
03-05-15 Tottenham - Manchester City 0-1
18-10-14 Manchester City - Tottenham 4-1
29-01-14 Tottenham - Manchester City 1-5
24-11-13 Manchester City - Tottenham 6-0