Preview: Tottenham - Leicester City

Preview: Tottenham - Leicester City

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
29 oktober 2016, 16.00 uur
Vorig jaar sneed Leicester Tottenham de pas af naar de landstitel. Dat zijn ze in Londen niet vergeten. De Spurs willen niet alleen winnen, ze willen Leicester van de mat spelen.

Kunnen de Spurs nog scoren?

Tottenham is bezig aan de beste seizoenstart sinds 1990. De club is nog steeds ongeslagen. Toch rekenen de Spurs zich niet rijk. Destijds eindigden ze uiteindelijk teleurstellend als tiende. Ze weten nu ook al drie officiële duels niet te winnen. Twee keer in de competitie en een keer in de Champions League. In die wedstrijden wist Tottenham maar een keer te scoren. Zo laat de blessure van spits Harry Kane zich steeds meer gelden. Onze landgenoot Vincent Janssen (foto) lijkt het scoren namelijk verleerd. Hij wacht nog steeds op zijn eerste competitiegoal.

Leicester heeft twee gezichten

Bij de Leicester Foxes is het dit jaar net jantje-lacht-en-jantje-huilt. In de competitie zijn de resultaten van de landskampioen ondermaats. Maar in de Champions League is de ploeg ongenaakbaar. Sterker nog, Leicester is gewoon top of the bill in Europa. Met drie overwinningen gaan de Foxes trots aan kop in hun Champions League-groep.

In de Premier League heeft Leicester ook twee gezichten. Thuis is de club een ontembaar roofdier. Uit lijkt Leicester wel aangeslagen wild. Het eigen King Power Stadium is een onneembaar fort. Leicester is er al twintig competitieduels ongeslagen. In september 2015 was Arsenal de laatste bezoeker die de Foxes drie punten wist te ontfutselen. Dit jaar verloor Leicester uit al vier keer en kreeg het dertien goals tegen. Dat belooft weinig goeds tegen de Spurs.