Preview: Swansea - Liverpool

Preview: Swansea - Liverpool

EVENEMENT IS GEWEEST
kanaal 14
01 oktober 2016, 13.30 uur
Zero tegen hero. Liverpool draagt Jürgen Klopp op handen. Swansea-coach Guidolin vecht voor zijn laatste kans. Maar er is hoop. In mei versloeg Swansea Liverpool nog gewoon.

Liverpool boezemt angst in

Liverpool’s goede spel blijft niet onopgemerkt. De Engelse bookies zien de Reds nu na City als de grootse titelfavoriet. En dat is ook niet zo gek. Liverpool voetbalt weergaloos onder Klopp. Sinds zijn aantreden in oktober 2015, scoorde geen team vaker. Maar pas dit seizoen drukt de Duitser echt zijn stempel op het spel van Liverpool. Hij verkocht overbodige spelers en vormde zijn eigen selectie. Hij trok onder meer Georginio Wijnaldum, Sadio Mané en Joel Matip aan. Met succes. Liverpool won uit bij Arsenal en Chelsea. Bij Tottenham bleef het gelijk. De ploeg zet de tegenstander vast op de eigen helft en valt met alle veldspelers aan. Zoals afgelopen weekend bij de goal van Lallana. Aanvallen met z'n allen:

Nu is het de kunst om de juiste balans te vinden tussen Liverpool’s geweldige aanvalskracht en weifelende defensie. Klopp heeft al een aanpassing gedaan. Doelman Mignolet verloor zijn basisplek aan Loris Karius. Uiteraard ook een nieuwe aankoop van de Duitser.

Wint Guidolin de Sack Race?

De bookies hebben ook hun verwachtingen voor Francesco Guidolin bijgesteld. Hij is nu met Stoke-manager Mark Hughes de favoriet als eerste coach te worden ontslagen. Swansea won sinds dertien augustus geen competitieduel meer. De nieuwe Amerikaanse eigenaren hebben niet veel geduld. Oud-Mancunian Ryan Giggs en de Amerikaan Bob Bradley worden al genoemd als belangrijkste kandidaten. Leroy Fer onttrekt zich aan de sportieve ellende. Hij scoorde drie van de vijf goals die Swansea tot nu toe maakte. Hij kreeg afgelopen weekend gezelschap van Fernando Llorente. De spits scoorde tegen City zijn eerste doelpunt voor Swansea. En hoe!