Preview: Swansea - Chelsea
?

Preview: Swansea - Chelsea

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
11 september 2016, 17.00 uur
Chelsea wil in dit uitduel voor het eerst in maanden de nul houden. Maar Leroy Fer schiet dit seizoen met scherp bij de Swans.

Fer neemt de Swans bij de hand

Leroy Fer (foto) schittert bij Swansea. De middenvelder is dit seizoen de beste speler bij de club uit Wales. Hij scoorde al tweemaal. Waaronder de winnende tegen Burnley. Ploeggenoot Mike van der Hoorn heeft het zwaarder. Hij moet zijn Premier League-debuut nog maken. De voormalige Ajax-verdediger legt het nog af tegen zijn directe concurrent Jordi Amat. Met de komst van Alfie Mawson is de concurrentie alleen maar groter geworden. Swansea strikte de talenvolle jonge verdediger vlak voor de transferdeadline. De Nederlandse vertegenwoordiging is sowieso uitgedund. De club verhuurde Marvin Emnes en Kenji Gorré. Voorlopig moet Leroy Fer dus de Nederlandse eer hooghouden.

Onderhoudsbeurt voor de Chelsea-defensie

Antonio Conte heeft zijn defensieve versterking binnen. Pas op de valreep van de transferdeadline. Maar dan wel een heel opzienbarende naam: David Luiz. De Braziliaan werd enkele jaren geleden juist verkocht aan Paris Saint-Germain. Nu is de centrale verdediger dus weer terug. Conte kocht ook nog een Spaanse vleugelverdediger, Marcos Alonso. Noodzakelijke aankopen, want Chelsea weet al sinds april het doel niet schoon te houden in uitduels. Dat is nu de inzet tegen Swansea.

Vorig seizoen snoepten de Swans er bij de Blues wel vier punten af. Nu is alles anders. Chelsea was vorig jaar nog aangeschoten wild dat uiteindelijk tiende werd. Op dit moment gaan ze als gedeeld koploper naar het Liberty Stadium. Nog zonder puntverlies en met veel zelfvertrouwen. Dat is vooral zichtbaar bij Eden Hazard. De Belg is dit seizoen ijzersterk. Hij doet weer denken aan de balvirtuoos die hij was in 2014/2015. In dat jaar werd hij tot Premier League-speler van het jaar gekozen. Toch is er ook kritiek. Wanneer staat Hazard nou eens op in de grote wedstrijden?