Preview: Sunderland - Arsenal

Preview: Sunderland - Arsenal

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
29 oktober 2016, 13.30 uur
Sunderland won nog geen duel dit seizoen terwijl Arsenal met scherp schiet. Redden de Black Cats het met negen levens tegen de Gunners?

Haalt Moyes de kerst?

David Moyes zal niet goed slapen. Hij won dit seizoen nog geen enkel Premier League-duel en staat stijf onderaan. Dat betekent meestal een lonely Christmas. Het zit Moyes ook niet mee. West Ham scoorde afgelopen week in de allerlaatste seconde. Toch wist de Schot waar hij aan begon. Sunderland is de laatste jaren een trainerskerkhof. Moyes is de zesde coach in drie jaar tijd. De trainerswisselingen leveren meestal wél resultaat op. Sunderland weet telkens degradatie te ontlopen. Maar dit keer ziet het er wel erg somber uit. In de laatste twee wedstrijden verloor Sunderland zelfs van de directe degradatieconcurrenten. Je mag de Black Cats echter nooit afschrijven. Met of zonder David Moyes. Arsenal is gewaarschuwd. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Daar komen de scherpschutters

Arsène Wenger is dit seizoen ambitieuzer dan ooit. Arsenal moet voor het eerst sinds 2004 eindelijk weer de landstitel winnen. De Gunners liggen op schema. Ze zijn gedeeld koploper en maken indruk. Tegen Middlesbrough wisten ze afgelopen weekend weliswaar niet te winnen, maar ze hebben geleerd van eerdere seizoenen. Als je niet kunt winnen "moet je in ieder geval slim genoeg zijn om niet te verliezen", zo onderwees le Professeur. Arsenal is dit seizoen veel volwassener. De ploeg creëert gemiddeld minder kansen dan West Ham, Southampton of Crystal Palace. Toch scoorden de Gunners al negentien goals. Alleen Liverpool maakte een doelpunt meer. Vorig seizoen snoepte Sunderland Arsenal nog een puntje af. Dat lijkt nu wat te veel gevraagd. De Gunners schieten met scherp.