Preview: Southampton - Chelsea

Preview: Southampton - Chelsea

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
30 oktober 2016, 17.00 uur
Virgil van Dijk is de rots in de branding bij Southampton. Nu komt de topscorer van de Premier League op bezoek. Diego Costa tegen Van Dijk. De rots tegen het beest. Als dat geen mooie strijd wordt.

Van Dijk temt iedereen

In de eerste vier speelrondes won Claude Puel geen enkele wedstrijd. Britse tabloids schreven al over zijn ontslag. Inmiddels is alles anders. Southampton schittert nu. De Saints zijn al vijf competitieduels op rij ongeslagen. En dat met goed voetbal. Alleen Liverpool schiet vaker op doel en alleen Tottenham kreeg minder goals tegen. Puels geheim is dat zijn ploeg compact speelt. De Saints vallen aan als team en verdedigen als team. Ze doen de tegenstanders pijn door pijlsnel om te schakelen. Defensief staat het als een huis. Dat komt ook door Virgil van Dijk (foto rechts). De boomlange en ijzersterke verdediger geeft geen millimeter weg. Vraag maar aan Jamie Vardy en Sergio Agüero (foto links). Zij kwamen er tegen hem niet aan te pas. Maar kan Van Dijk ook Diego Costa temmen?

Chelseas beest

Diego Costa ziet eruit als de handlanger in een gangsterfilm of als de boef in de nieuwe James Bond. Daarom kreeg hij in Spanje de bijnaam el Cholo, het beest. Die reputatie maakt hij ook in Engeland waar. Als hij op het veld onschuldig om zich heen kijkt, dan ligt even verderop vaak zijn slachtoffer. De spits is omstreden. Maar met zeven goals is Diego Costa wel de topscorer van de Premier League. Hij verzamelde ook al vier gele kaarten. Toch kan Antonio Conte niet om hem heen. Diego Costa maakt het verschil. Genialiteit en gekte liggen dicht bij elkaar. Ook in het voetbal.