Preview: Manchester United-Manchester City
?

Preview: Manchester United-Manchester City

Een stad, twee kleuren, twee werelden. In Manchester staat de tijd stil als United en City elkaar treffen. Dit jaar is het meer dan een derby. Het is Mourinho tegen Guardiola. Krijgsheer tegen kunstenaar.

Nieuw elan bij City

Bij Manchester City is alles veranderd. Maar er is toch ook veel hetzelfde gebleven. Guardiola is klaar met zijn zomerschoonmaak. Joe Hart, Wilfried Bony, Eliaquim Mangala, Samir Nasri. Ze moesten allemaal weg. Vlak voor het sluiten van de transferdeadline vertrokken ze ook. Guardiola wil de club met zijn eigen aankopen naar zijn hand zetten. Zo gaf City meer dan € 200 miljoen uit om zijn wensenlijstje te vervullen. En toch is er eigenlijk weinig veranderd. De basisopstelling is vrijwel hetzelfde als vorig seizoen. Van de nieuwelingen kwamen tot nu toe alleen Nolito en Stones in actie. Maar in niets doet City denken aan de ploeg die vorig jaar met moeite de eindstreep haalde. Met een gemiddelde van drie doelpunten maakt City nu indruk. Of dat ook zonder spits Agüero lukt is maar de vraag. De Argentijn zit een schorsing van drie wedstrijden uit.

United is als Goliath

Voor Mourinho is voetbal niet zo moeilijk. Je neemt acht krachtpatsers die gedisciplineerd spelen. Dan voeg je een superster en twee adjudanten toe. Goed schudden, dan roeren en 38 duels later staat er een kampioen. Dat is het beproefde recept van de Portugees. Het is dan ook geen toeval dat zijn basisopstelling tot de langste ploegen van de Premier League behoort. Gemiddeld meet Manchester United ongeveer 183 centimeter. Groter dan City dat met ongeveer 178 centimeter het kleinst is. Voor Mourinho is voetbal oorlog. En oorlogen win je met sterke mannen. Rivaal Guardiola ziet dat anders. Wedstrijden win je met het hoofd. Verschillende filosofieën. Toch zijn beide clubs gedeeld koploper. United - City is meer dan een derby. Het is David tegen Goliath, in ieder geval qua lengte.