Preview: Manchester United - Leicester City

Preview: Manchester United - Leicester City

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
24 september 2016, 13.30 uur
United verloor de laatste drie duels. Kan Mourinho het tij keren? Juist nu Leicester op bezoek komt. In de vier laatste onderlinge competitieduels won United namelijk maar een keer.

Mourinho's seizoen dreigt te mislukken

€ 185 miljoen uitgeven en dan drie keer op rij verliezen. Waaronder de derby tegen aartsrivaal Manchester City. Veel coaches moeten zich dan zorgen gaan maken over hun baan. Voor de Special One gelden er andere regels. Toch dreigt Mourinho's seizoen op een teleurstelling uit te lopen. De achterstand op de koploper bedraagt al zes punten. Nog niet onoverkomelijk. Maar het voetbal van de Red Devils biedt weinig hoop. De onaantastbare Mourinho dreigt iets van zijn glans te verliezen. De Portugees heeft 11 van zijn laatste 21 competitieduels als coach van Chelsea en United verloren. En nu wacht hem ook nog een loodzwaar programma. Eerst regerend landskampioen Leicester. Niet lang daarna uitduels bij Liverpool en Chelsea. Eind oktober weten we of United nog kans maakt op de landstitel. En of de Special One nog steeds de magic touch heeft.  

Champions League-hymne wekt Leicester

Voor Leicester dreigde een seizoen in de anonimiteit. De regerend kampioen wist in de eerste vier competitieduels maar een keer te winnen. Tegen Liverpool werd de ploeg bovendien afgedroogd met 4-1. Sinds de midweekse Champions League-overwinning tegen Club Brugge lijkt de ploeg als herboren. Aanvaller Riyad Mahrez (foto) schitterde als vanouds. Hij scoorde twee keer. De Algerijn werd "wakker geschud door de Champions League-muziek", aldus trainer Ranieri. Ook zijn landgenoot Islam Slimani speelde een belangrijke rol in de wederopstanding. De Algerijnse spits luisterde zijn competitiedebuut op met twee doelpunten tegen Burnley. United is gewaarschuwd. De Foxes komen.