Preview: Manchester City - Southampton

Preview: Manchester City - Southampton

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
23 oktober 2016, 14.30 uur
City speelt bij vlagen fantastisch voetbal. Toch weet het al vier officiële duels niet te winnen. Wat kiest Pep Guardiola tegen het taaie Southampton: sterven in schoonheid of winnen met lelijk voetbal?

City maakt indruk, maar wint niet

Het pak slaag bij Barcelona was het dieptepunt dit seizoen. De 4-0 nederlaag in de Champions League maakte Guardiola's terugkeer in Camp Nou wel heel pijnlijk. Vooral ook omdat City de Catalaanse club als maatstaf neemt. De club stelde de laatste jaren allerlei officials aan met een Barcelona-verleden. Guardiola is het ontbrekende puzzelstukje. Vooralsnog overtreft de kopie het origineel niet.

Nolito (foto rechts) droeg ook ooit het Barcelona-shirt. Bij City is de Spaanse aanvaller Guardiola's goudhaantje. Tegen Everton scoorde hij opnieuw als invaller. Nolito legde er dit seizoen al drie in na een invalbeurt. Hij kon niet voorkomen dat City tegen Everton dit seizoen voor het eerst thuis punten verspeelde. De resultaten vallen al een paar weken tegen. Het grootse voetbal biedt hoop. City is nog steeds de te kloppen ploeg. 

Southampton schittert weer

Coach Claude Puel begon bij Southampton aan de jaarlijkse renovatie. Ieder jaar verliezen de Saints hun beste spelers aan de grotere clubs. Zo ook dit jaar. Sadio Mané ging naar Liverpool, Graziano Pellè verdient een fortuin in China en Victor Wanyama is op prijzenjacht met Tottenham. Bovendien vertrok succescoach Ronald Koeman naar Everton. Dus was het niet zo gek dat Southampton moeizaam begon onder de Fransman. De Saints wisten hun eerste vier duels niet te winnen. Puel heeft het lek wel boven. Sterker nog. De Saints zijn de laatste vier Premier League-duels niet geklopt. Of dat City wel lukt is de vraag. In mei won Southampton nog gewoon.