Preview: Manchester City - Everton

Preview: Manchester City - Everton

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
15 oktober 2016, 16.00 uur
Bij Barça wonnen ze titel na titel in het dreamteam van Cruijff. Guardiola is als coach een instant hit. Ook Koeman laat zien wat hij kan. Dit is meer dan een wedstrijd. Dit is de erfenis van Cruijff.

De achilleshiel van City

Manchester City is weer terug op aarde. Na de beste start in de clubgeschiedenis verloor het zijn laatste wedstrijd van Tottenham. Daarmee kwam een einde aan de winstreeks in de competitie. Zorgwekkend was hoe kansloos City was. De Citizens kregen een koekje van eigen deeg en werden 90 minuten lang op eigen helft vastgezet. Meteen werd ook City's achilleshiel zichtbaar. De verdedigers bleken beperkte voetballers. Ze konden zich niet onder de druk uit voetballen. De terugkeer van verdediger Vincent Kompany (foto) is een opsteker. De Belg kan namelijk wel opbouwen. Guardiola hoopt dat ook die andere Belg snel terugkeert. Zonder Kevin de Bruyne wist City nog geen duel te winnen. Guardiola kan weer aan de tekentafel om zijn creatie te perfectioneren.

Sneeuwvlokje en Pep

Ronald Koeman denkt deze dagen vast terug aan het moment dat Johan Cruijff hem voorstelde aan zijn nieuwe kamergenoot. Guardiola moest zijn debuut toen nog maken. Koeman nam zijn piepjonge kamergenoot op sleeptouw. Samen waren Sneeuwvlokje en Pep de stille krachten van het dreamteam. Nu staan ze tegen over elkaar. Hoewel Cruijff ze beiden heeft gevormd, is er toch ook verschil. Koeman heeft als trainer een lange weg achter de rug. Bij AZ, Vitesse, Southampton en Everton was het resultaat belangrijker dan de schoonheid van het spel. Hij is realistischer geworden. Nu staan meester en leerling tegenover elkaar. Maar wie is wie?