Preview: Liverpool - Watford

Preview: Liverpool - Watford

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
06 november 2016, 15.15 uur
Liverpool en Watford zijn bezig aan een heel goede serie. Als de oude club van Sir Elton John het opneemt tegen de stad van de Beatles. Wie wint er dan? De Braziliaanse samba natuurlijk.

Liverpool swingt

De Reds zijn al elf officiële duels ongeslagen. En toch is Jürgen Klopp niet tevreden. Liverpool wist dit seizoen nog maar twee keer de nul te houden. Eigenlijk is het een wonder dat het medekoploper is. Dat komt vooral door de gouden driehoek voorin. Phillipe Coutinho (foto rechts), Roberto Firmino en Sadio Mané (foto links) zijn ongrijpbaar voor hun tegenstanders. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de helft van alle Liverpool goals.

Coutinho is meer dan alleen een doelpuntenmaker. Hij is het kloppende hart van de ploeg. De kleine Braziliaan (1,71 meter) leidt de Reds als een veldheer. Hij dicteert het spel, bepaalt het ritme en de snelheid van de tegenstoot. Als hij aanzet voor de dribbel lijkt het alsof zijn tegenstanders plots lemen voeten krijgen. Ze vallen bij bosjes om als hij weer achteloos een beweging uit zijn Zuid-Amerikaanse heupen schudt. Bijna een halve eeuw na de Beatles swingt Liverpool weer. Braziliaanse samba in de industriestad.

Watford beleeft gouden tijden

De Hornets verloren maar een van de laatste zeven wedstrijden. Dus staat de club die ooit eigendom was van popidool Sir Elton John knap zevende. Nog boven Manchester United. Dat komt ook door Troy Deeney. De beresterke spits scoorde dit seizoen drie keer. Tegen Liverpool hoopt hij de champagne te ontkurken met een jubileumdoelpunt. Deeney scoorde al 99 goals in het shirt van Watford. Slechts vier Hornets gingen hem voor met 100 of meer goals. Een bijzondere mijlpaal voor een speler die in 2012 nog in de gevangenis zat. Van zero naar hero. Zo snel kan het gaan in de Premier League.