Preview: Liverpool - Manchester United
?

Preview: Liverpool - Manchester United

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
17 oktober 2016, 21.00 uur
De sterren van United nemen het op tegen het collectief van Liverpool. De commerciëlen tegen de arbeidersclub. Anfield is maandag het decor van een nieuw hoofdstuk in een eeuwenoude burenruzie.

Klopp neemt Liverpool bij de hand

De voortekenen zijn ongunstig voor Liverpool. Geen ploeg won vaker op Anfield dan Manchester United. Ook de laatste twee onderlinge competitieduels moest Liverpool zijn meerdere erkennen in de Red Devils uit Manchester. En dan zijn Georginio Wijnaldum en Adam Lallana ook nog eens geblesseerd. Toch heeft Liverpool vertrouwen in een goede afloop. Dat komt vooral door Jürgen Klopp. De energieke Duitser zweept zijn spelers op voor powervoetbal. Negentig minuten lang in de allerhoogste versnelling. Dat levert niet alleen spectaculair voetbal op. Maar ook resultaten. De Normal One moet met Liverpool een buitengewone prestatie leveren: de eerste landstitel sinds 1990.

Perfect match

Jürgen Klopp staat precies een jaar aan het roer van de Reds. Ze zijn geknipt voor elkaar. Geen Premier League-ploeg scoorde vaker in het afgelopen jaar. Dus brak Liverpool Klopps contract open en verlengde het tot 2022.

Gespeeld Winst Gelijkspel Nederlaag Goals
61 30 18 13 120 : 76

Mourinho en Rooney hopen op eerherstel

De Special One heeft dit seizoen wat glans verloren. José Mourinho wist slechts een van zijn laatste vier competitieduels te winnen. Een overwinning bij aartsrivaal Liverpool biedt kans zijn blazoen wat op te poetsen. Een flinke opgave. Maar Mourinho weet hoe hij moet winnen op Anfield. Hij won er met Chelsea vier van zijn zes competitieduels. Hij ging er pas een keer onderuit.

Ook Wayne Rooney (foto) hoopt op een heldenrol. De gevallen skipper lijkt bij zowel Engeland als Manchester United op een zijspoor te zijn beland. Bij United begon hij de laatste drie duels op de bank. De voormalig Everton-speler scoort makkelijk in zijn geboortestad. Alleen Liverpool-legende Steven Gerrard scoorde meer competitiedoelpunten in de North-West derby. Rooney en Mourinho staan voor een tweesprong in Manchester: wordt het een walk of shame of de hall of fame.