Preview: Liverpool - Leicester

Preview: Liverpool - Leicester

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14 en op livestream
10 september 2016, 18.30 uur
De aanvallendste ploeg van de Premier League speelt dit seizoen voor het eerst thuis. Regerend kampioen Leicester City mag zich dan ook opmaken voor een heet avondje op Anfield Road.
image Kijk Liverpool - Leicester gratis!

Kijk Liverpool - Leicester gratis!

Beleef Liverpool - Leicester met de livestream van Ziggo. En geniet ook van Manchester United - Manchester City, Real Madrid - Osasuna en Barcelona - Alaves. Gratis voor iedereen in Nederland!

Naar de livestreampagina

Liverpool maakt indruk

Liverpool speelt aanvallend dit seizoen. The Reds komen tot gemiddeld 18,3 schoten op doel per duel. En dat in alleen nog maar uitduels. Het vizier staat toch nog niet op scherp. Daarom hangt de ploeg met vier punten uit drie duels in de middenmoot. Dat past niet bij de torenhoge ambities van de club. Liverpool maakt overigens wel indruk. Geheel volgens de filosofie van trainer Jürgen Klopp speelt zijn ploeg met veel energie en pressing. Liverpool imponeerde in lastige uitduels bij titelkandidaten Arsenal en Tottenham. Tegen Arsenal gaf het bijna een 4-1 voorsprong weg. Tegen Tottenham bleef de 2-0 uit waardoor de Spurs gelijk konden maken. Het is duidelijk dat Liverpool te makkelijk doelpunten tegen krijgt. Dat moet beter. Met hun hoge tempo, pressing en razendsnelle omschakeling gaan The Reds nog heel veel ploegen pijn doen.

Loodzwaar programma voor de Foxes

Leicester is opgelucht dat de transferperiode is afgelopen. Het verloor 'sterkhouder' N'Golo Kanté. De basis van de kampioensploeg is verder grotendeels hetzelfde. Ondanks veel interesse tekenden Mahrez, Drinkwater en Vardy zelfs verbeterde nieuwe contracten. Dat is maar goed ook. Want de Foxes boekten hun eerste winst pas tegen Swansea op de derde speeldag. De komende weken wacht Leicester een loodzwaar programma. Eerst uit naar Liverpool, dan Manchester United. Niet lang daarna moet de kampioen op bezoek bij Chelsea. En tussendoor beleven de Foxes hun vuurdoop in de Champions league. Misschien dat coach Ranieri in de tussentijd ook een nieuwe strafschoppennemer aanwijst. Riyad Mahrez miste namelijk drie van zijn laatste vier penalty's.