Preview: Liverpool - Arsenal

Preview: Liverpool - Arsenal

Directe strijd om deelname Champions League

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal
04 maart 2017, 16.00 uur
Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Dringen aan de top

In de Premier League is geen enkele wedstrijd een makkie. En zeker niet als je in de bovenste regionen tegen je directe concurrenten speelt. Zowel Arsenal als Liverpool komt bij winst namelijk een stapje dichter bij directe plaatsing voor de Champions League. En als je geen kampioen meer kunt worden, is het miljoenenbal natuurlijk het enige wat nog telt.

Er zijn echter meerdere kapers op de kust. Chelsea staat nog fier eerste, maar daaronder verdringen zich op gepaste afstand Tottenham, Manchester City, Liverpool, Arsenal en Manchester United. En de onderlinge verschillen zijn minimaal.

#wengerout

Arsenal doet het de laatste weken op zich niet slecht. Tegen Chelsea en Bayern München kwamen de mannen van Arsène Wenger ruim tekort, maar van de vijf competitieduels in 2017 wonnen ze er vier. En ze bereikten de vijfde ronde van de FA Cup door met 5-0 te winnen van Southampton. Toch is het spel niet om over naar huis te schrijven. En precies dat middelmatige niveau zijn de fans, oud-spelers en analytici zat.

Steeds vaker en steeds luider klinkt de roep om een nieuwe koers na 21 (!) jaar Wenger. De 5-1 afstraffing bij Bayern München was volgens velen de druppel. Aan de 67-jarige Fransman de taak om Arsenal aan het eind van het seizoen toch netjes af te leveren, als aardig vertrekpunt voor zijn opvolger.

En het ging zo goed

Coach Jürgen Klopp had vorig jaar de hele zomer nodig om een superteam op poten te zetten. En dat deed de Duitser. In de allereerste speelronde van het seizoen maakten The Reds meteen al indruk door Arsenal met groot gemak opzij te zetten. En tot aan de winterstop deed Liverpool eigenlijk nog volop mee. In januari speelde het een paar keer gelijk en verloor het en langzamerhand kwam de ploeg in een vrije val terecht.

Liverpool zakte weg op de ranglijst en werd uitgeschakeld in de strijd om de FA Cup én de League Cup. En tot overmaat van ramp moest het clubtopscorer Sadio Mané ook nog enige tijd missen wegens interlandverplichtingen met Senegal tijdens de Afrika Cup. Inmiddels is de Senegalees weer terug en dus is er ineens weer hoop. Hoop dat het seizoen misschien toch nog gered wordt.

Meer voetbal in maart 

En ook nog live op kanaal 14. Wat dacht je van:

  • 5 maart: Tottenham - Everton
  • 12 maart: Deportivo - FC Barcelona
  • 19 maart Manchester City - Liverpool